Ženska odbojka: FON, Farmaceutski, ETF i Stomatološki fakultet obezbedili prolaz u nokaut fazu

Vikend iza nas obeležile su četiri odbojkaške utakmice u okviru SUUB lige. U 11 časova sastale su se odbojkašice ETF-a i FPN-a, a u 12 časova odigrane su utakmice između Farmaceutskog fakulteta i TMF-a kao i FON-a i Mašinskog fakulteta. Poslednja utakmica se nije odigrala pa je Stomatološkom fakultetu pobeda upisana službenim rezultatom.

Odbojkašice ETF-a slavile su u duelu protiv FPN-a rezultatom 2:0 (25:10, 25:17). Meč je započet servisom Fakulteta političkih nauka i osvojenim prvim poenom za ovaj fakultet. Iako su odbojkašice FPN-a meč otvorile vođstvom, ubrzo je došlo do izjednačenja (5:5). Nakon toga odbojkašice ETF-a preuzele su vođstvo koje su i zadržale do kraja prvog seta. FPN je dugo bio na samo osam poena u prvom setu, dok je sa druge strane ETF nizao poene i napravio najveće vođstvo od plus 16. Prvi set završen je rezultatom 25:10.

ETF je u drugi set ušao zagrejano i poveo sa 2:0. Naredni poeni pripali su protivniku ali to nije uticalo na promenu vođstva. Odbojkašice ETF-a su rutinski privele ovaj meč kraju i ostvarile pobedu kojom su obezbedile prolaz u nokaut fazu.

Kapiten ekipe ETF-a Marija Ratković za Magazin Student kaže da je zadovoljna kako je njena ekipa odigrala, imajući u vidu činjenicu da sastav nije bio kompletan.

„Drago nam je da smo takmičenje u grupnoj fazi završile bez poraza. Atmosfera je bila sjajna, ekipa se raduje eliminacionoj fazi a nadamo se da ćemo tada biti i kompletne.“ rekla je Ratkovićeva.

U utakmici između Farmaceutskog fakulteta i TMF-a pobedu su odnele farmaceutkinje rezultatom 2:0 (25:13, 25:20). Najefikasnije u redovima pobednika bile su Kristina Simić i Maša Vuksanović. Utakmicu su otvorile odbojkašice TMF-a koje nisu iskoristile prvi servis što su farmaceutkinje upotrebile da stvore vođstvo od 4:0. TMF je pokušavao da se vrati u igru ali Farmaceutski fakultet nije dozvolio rivalu da drastično smanji razliku. Pri rezultatu 19:13, odbojkašice Farmaceutskog fakulteta napravile su seriju i set privele kraju sa jedanaest set lopti. Rezultat na kraju prvog dela bio je 25:13.

Drugi set bio je nešto neizvesniji i ekipe su igrale poen za poen. Vođstvo se na početku drugog dela smenjivalo tako da nijedna ekipa nije uspela da napravi značajniju prednost. Pri rezultatu 15:9 Farmaceustki fakultet je napravio prvo veće vođstvo koje je i zadržao do kraja seta. Iako se činilo da TMF može do preokreta, odbojkašice Farmaceutskog fakulteta to nisu dozvolile i odnele su pobedu osvojivši i drugi set sa 25:20.

Kapiten ekipe Farmaceutskog fakulteta Kristina Simić izjavila je za Magazin Student da je zadovoljna prikazanom igrom i ishodom utakmice:

„Grupa je bila jaka i takmičenje u grupi završavamo kao trećeplasirani ali se nadamo dobrom plasmanu u nastavku takmičenja“, dodala je ona.

Treću utakmicu odigrao je FON protiv Mašinskog fakulteta. Utakmica je završena pobedom odbojkašica FON-a od 2:0 (25:17, 25:20). Susret je otvoren izjednačenom igrom obe ekipe koje su jedna drugu pratile u poenima. Do prvog vođstva došao je FON (7:6) koji je nakon tog poena zadržao vođstvo do samog kraja seta. Ekipa Mašinskog fakulteta zatražila je tajm-aut pri rezultatu 21:15, međutim to nije pomoglo ekipi da dođe do preokreta, a rezultat na kraju prvog dela utakmice bio je 25:17.

U drugi set ekipa FON-a ušla je veoma motivisano i prednost koju je stekla na samom početku drugog dela nije ispuštala do kraja utakmice. Odbojkašice FON-a na samom kraju imale su značajnih sedam set lopti, od kojih su tek četvrtu iskoristili za pobedu i plasman u eliminacionu fazu takmičenja.

Kapiten FON-a Una Sandic veoma je zadovoljna utakmicom:

„Konačno smo se posle dužeg vremena okupile, da budemo u skoro punom sastavu. Drago mi je što smo pobedile poslednju utakmicu u grupi i što smo se plasirale u eliminacionu fazu, iako je grupa stvarno bila puna sjajnih i jakih ekipa. Ekipa se borila do samog kraja utakmice i uspele smo sjajnim blokovima, napadima i servisima da pobedimo protivnike. Ponosna sam.“ dodala je Una.

Piše: Tijana Topalović

SPORT

Leave a Reply

Your email address will not be published.