Intelektualac do prve zlatne medalje u pilot ženskoj futsal ligi

 

U subotu, 11. 02. 2023.  odigralo se finale ženske pilot futsal lige Beograda. Finale je održano u Sportskom centru  Šumice, a sastale su se ekipe Intelektualca i Gročanskog futsal kluba. Pobedu je ostvarila ekipa Intelektualca rezultatom 4:1 (3:1).

Ekipa Intelektualca je dobro otvorila utakmicu golom Tamare Prelinac već u 5. minutu utakmice. Slavlje nije dugo trajalo, jer je do izjednačenja došlo brzo, golom Zorane Vukašinović u 9. minutu. Velika borba i želja u odbrani dovela je do prvog i jedinog žutog kartona u 15. minutu utakmice, a zaradila ga je Maša Džunić iz ekipe Intelektualca. Kako se čini, prelomni deo utakmice dogodio se u 19. minutu kada je igračica Intelektualca Zlata Milanović zatresla mrežu protivnika dva puta. Do kraja utakmice viđena je velika borba i još jedan gol, u 26. minutu. Njega je postigla Daniela Kuhut za konačan rezultat 4:1.

Ekipa Gročanskog futsal kluba nastupila je u sledećem sastavu: Jelena Nedeljković, Jovana Jevremović, Bojana Krezović, Katarina Elenkov, Zorana Vukašinović, Milica Đorđević, Nevena Mičić, Jana Stoilković, Milica Anđelković, Marija Anđelković, Ivana Ćorluka i Marina Mitrović

Ekipu Intelektualca su predstavljale: Jovana Stojanović, Marija Krunić, Sanja Sifronić, Marija Zorić, Maša Džunić, Sandra Milojević, Zlata Milanović, Daniela Kuhut, Gordana Milanović, Tamara Dimitrijević, Ivana Filipović, Katarina Petrović i Tamara Perlinac.

Za najboljeg strelca i najbolju igračicu, ovogodišnje lige, proglašena je Jovana Stojanović, kapitenka Intelektualca. Najbolja golmanka lige je Jelena Nedeljković iz Gročanskog futsal kluba. Paja Gradić, trener Intelektualca, proglašen je za najboljeg trenera ove sezone.

Magazin Student ovom prilikom čestita svim učesnicima ove lige i želi puno sreće u razvoju ženskog futsala.

Piše: Sara Stojanović

SPORT

Leave a Reply

Your email address will not be published.