Sledeće školske godine 271 mesto više za brucoše

Na sednici Senata Univerziteta u Beogradu, održanoj u sredu (25. januara), donesno je više odluka, a prva od njih je ta da će u sledećoj akademskoj godini broj mesta za brucoše iznostiti 15324, što je za 271 mesto više nego u trenutnoj godini.

Odluka koja buduće studente najviše interesuje svakako je usvajanje Politike upisa studenata u narednoj školskoj godini. Prema ovoj odluci, potvrđena je akreditacija ukupno 415 studijska programa, od čega 95 na osnovnim akademskim i integrisanim studijama. Na ta 95 studijska programa, moći će da se upiše ukupno 15324 brucoša, što je 271 mesto više koje Univerzitet nudi u odnosu na prošlu godinu.

Pored osnovnih akademskih i integrisanih studija, akreditovano je 176 programa na master akadesmkim studijama, 28 na specijalističkim akademskim, a na doktorskim akademskim 93. Što se tiče strukovnih studija, na osnovnim strukovnim akreditovano je 2 programa, na master studijama 6 i specijalističkim 3. Mogućnost da upišu neke od ovih studijskih programa imaće ukupno 11964 studenata.

Prema kalendaru upisa, predviđeno je da upisni rok počne 21. juna, dok će se prijemni ispit održati u roku od 26. do 30. juna.

Pored navedenog, na sednici su prihvaćeni i predlozi izmene statuta Univerziteta, kao i izmene statuta Građevinskog, Arhitektonskog i Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Piše: Stefan Šajkarević Šeki

Izvor: Univerzitet u Beogradu

FOTO: Student

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.