Đoković konačno otklonio dilemu o tome ko je najbolji teniser svih vremena


Osim što se je osvojio rekordni 10. put Australijan Open, Novak se sada izjednačio sa Nadalom po broju grend slemova, ušao u 374. nedelju na prvom mestu ATP liste i odigrao najviše grend slem finala.

Teški uslovi
Đoković je i ove godine imao dosta i fizičkih i psihičkih poteškoća. Tokom turnira ga je mučila povreda zadnje lože, ali i napad medija zbog slike njegovog oca sa ruskim aktivistima. Ponovo niko nije štedeo našeg tenisera, ali njegova mentalna snaga je došla do izražaja i tako je Novak uz samo jedan izgubljeni set, osvojio 10. put Australijan Open.

Suze posle toliko osvojenih titula
Iako mu je ovo čak 22. grend slem titula, on je svojim suzama nakon meča pokazao koliko mu svaka titula još uvek znači i koliko je motivisan da igra tenis na vrhunskom nivou. „Nisam očekivao da će biti toliko emotivno. Pokušavaš da budeš u meču i da dobiješ, bilo je jako neizvesno, znao sam da mu nije problem da trči i znao sam da je moja šansa da dobijem meč u tri seta. Slomio sam se jer sam osetio da mi je veliki kamen pao sa leđa. Bilo je to veliko olakšanje za mene”.

Pre svega skromnost i zahvalnost
Na pitanje da li je sada najbolji svih vremena, Novak je imao skroman odgovor: „Moram da kažem da sam privilegovan što sam uopšte u diskusiji za najboljeg. Divim se svima koji su izgradili put mojoj generaciji, svaka generacija je drugačija i pre 30 – 40 godina se igralo sa drvenim reketima, menjale su se stvari, teško je porediti ere, ali osećam da sam dao sve od sebe i još to radim. Ako me ljudi vide kao jednog od najboljih, onda sam im zahvalan”.


Ono što mi znamo je da su svi statistički podaci na Novakovoj strani i da je
Novak bez dileme, najbolji teniser svih vremena.

Piše Bojana Krezović

SPORT

Leave a Reply

Your email address will not be published.