Senat UB: Odbačena žalba Siniše Malog kao neosnovana

Na današnjoj sednici Senata Univerziteta u Beogradu jednoglasno je potvrđena odluka Odbora za profesionalnu etiku o odbacivanju žalbe ministra finansija Siniše Malog kao neosnovane, prenosi Danas.

Odbijen je predlog Malog za izmenu odluke Senata o poništavanju diplome o stečenom nazivu doktora nauka a žalba se odbija kao neosnovana. Mali je ovaj predlog izneo 22. avgusta 2022. godine.

Kako Danas.rs prenosi, u delu obrazloženja Odbora za profesionalnu etiku navodi se da postupak plagiranja koji je u ovom slučaju dokazan ne može protokom vremena da postane moralno prihvatljivo ponašanje.

Podsećamo, Senat je 21. decembra 2021. doneo odluku o poništavanju diplome i dodatka doplome o stečenom nazivu doktora nauka Siniši Malom. Ova odluka došla je nakon što je utvrđeno da je Mali svoju doktorsku disertaciju plagirao.

Sporni doktorat Siniša Mali odbranio je na FON-u 2013. godine, pod nazivom „Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije – teorijske koncepcije i ostvareni rezultati u Srbiji”.

Na zvaničnom sajtu Univerziteta u Beogradu navodi se da je na današnjoj sednici Senata doneta odluka i o poništavanju diplome Milice Jotov o stečenom naučnom nazivu doktora.

Izvor: Danas.rs , CINS.rs , Univerzitet u Beogradu

Piše: Zorka Mijajlović

FOTO: FoNet Milica Vučković

Leave a Reply

Your email address will not be published.