Studenti Pravnog podneli žalbu: Prolaznost na ispitu iz predmeta Obligaciono pravo ravna nuli – Najavljuju proteste

Studenti Pravnog fakulteta zbog veoma niske prolaznosti iz predmeta obligaciono pravo u januarskom ispitnom roku, podneli su žalbu i najavili proteste.

Kako prenosi „Danas“, na pismni deo ispita iz predmeta Obligaciono pravo, u protekla tri termina izašlo je nešto više od 150 ljudi, a položio samo jedan, tvrde studenti Pravnog fakulteta za ovaj medij.

Kako se dalje dodaje, zbog niske prolaznosti na ovom ispitu, studenti su najavili protestno okupljanje ispred samog fakulteta.

Na stranici Studentski info – Pravni fakultet, 9, 16. i 17.januara istaknuti su rezultati kvalifikacionog testa iz ovog predmeta i u obaveštenju stoji da nijedan student nije položio ispit. Pored ovog, naglašena je i satnica kada studenti mogu izvršiti uvid u svoje radove.

Takođe, Studentski parlament je obavestio studente da su student prodekan i predsednik SP Pravnog fakukteta, razgovarali sa ispitivačima na tom predmetu, te da je Uprava fakulteta obaveštena o problemu, i da će se o njemu razgovarali na sastanku koji će se održati početkom sledeće nedelje.

Predmet obligaiciono pravo sluša se na trećoj godini studija i sastoji se iz dva dela – kvalifikacionog testa i usmenog dela. Studentima najveći problem predstavlja prvi deo – kvalifikacioni test jer zna biti pretežak, samo gradivo je obimno, a literatura nije novijeg datuma.

Izvori: Danas, Studentski info – Pravni fakultet, Jedinstvena lista

FOTO: Bojan Cvejić – Danas

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.