ODBOJKAŠICE SRBIJE PONOVO IZABRANE ZA NAJBOLJI ŽENSKI TIM: KO JE NOVI SELEKTOR?

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, dvostruki uzastopni svetski prvak i osvajač bronzane medalje na IV Ligi nacija 2022, 12. put je proglašena za najbolji ženski tim u Srbiji, u izboru Olimpijskog komiteta Srbije. A od januara ova reprezentacija će imati novog selektora.

Ponovo najuspešnija sportistkinja Srbije

Na svečanosti proglašenja najuspešnijih sportista, održanoj u Domu Narodne Skupštine u Beogradu. Tijana Bošković, kapiten i korektor ženske seniorske reprezentacije Srbije, proglašena je za najuspešniju sportistkinju Srbije u timskim sportovima za 2022. godinu.

Odlazak Santarelija

Danijele Santareli je preuzeo mesto selektora Srbije u januaru 2022, po odlasku Zorana Terzića, i reprezentaciju vodio do bronze u Ligi nacija i odbrane zlata na Svetskom prvenstvu. Santareli je po ugovoru trebalo da bude selektor reprezentacije Srbije do 2025, ipak, posle godinu dana vođenja naše reprezentacije, italijanski stručnjak je preuzeo reprezentaciju Turske.

Ko će biti novi selektor?

Nekoliko sati nakon što je objavljeno da je Danijele Santareli prihvatio ponudu Odbojkaškog saveza Turske i preuzeo odbojkašice ove zemlje, objavljeno je da će ga zameniti Đovani Gvideti. Može se reći da su  Santareli i Gvideti samo zamenili pozicije

Đovani Gvideti je doskorašnji selektor reprezentacije Turske. On je veliki stručnjak sa zavidnom karijerom, ali mu, u  proteklih nekoliko godina, Srbija stoji na putu do zlata na skoro svim velikim takmičenjima. Možda je to razlog zbog kojeg je uzeo upravo našu reprezentaciju.

Magazin Student ovom prilikom čestita odbojkašicama na nagradama koje su dobile i nadamo se da ih promena trenera neće poremetiti na narednim takmičenjima.

Piše: Bojana Krezović

Izvor: https://www.ossrb.org/

FOTO: ossrb

SPORT

Leave a Reply

Your email address will not be published.