BOLJE VAS NAŠLI – STARA ZVEZDA, NA MALO DRUGAČIJI NAČIN

Izložba BOLJE VAS NAŠLI otvorena je sinoć u Novom bioskopu Zvezda i trajaće do 7. januara, a ulaz je slobodan.


Prostorije bioskopa koje se inače koriste za projekciju filmova, sada su iskorišćene za prezentovanje apstraktne i multimedijalne radove mladih umetnika. Izložba započinje sa mističnim ulazom u prostorije bioskopa, gde uz pozadinsku muziku i prigušeno crveno svetlo možemo istinski da doživimo ono što su umetnici hteli da prenesu. Izložba je istraživačkog tipa, interaktvina je po pitanju prolaska kroz sam bioskop, uvek smo iznenađeni kojim god putem da pođemo.


U izložbi su učestvovali: Kiša Radić (I OVO ĆE PROĆI) koja nam je pripremila foto esej, Ana Žeželj (NA POVRŠINI) izložila je polaroid, Lola Petrović (AaaAaAAAaaa) crtala je olovkom na papiru, Boris Mijatović (UTISCI) multimedijalna izložba za koju će vam biti potrebne slušalice, Sofija Pavković (DNEVNIK NOĆNOG VIDA) olovka u boji, Teodora Nešković (KORIDA) akril na papiru, bojena glina pod nazivom RING, MOJ MALI PONI, STARLETA, BETI BLU, Lila Jezdić (I, CLOUD) projekcijom filma dočaran nam je život jednog oblaka, Ksenija Popović (TU SU LABUDOVI) multimedijalna instalacija.


“Fascinacija ljudskim telom postoji od kad i čovek kao i želja da ono bude otkriveno, doživljeno i posedovano. Na površini je serija fotografija koja se bavi intrigom oko ženskog tela. Bližim promatranjem njenih delova i sagledanje istog kroz različite prizme htela sam da zadirem dublje u žensku intimu i njen prikaz. U ono što je bila, može biti i jeste”, piše Ana Žeželj o svojoj izložbi rada NA POVRŠINI.


Mističnost ove izložbe počinje pre ulaska, a nikada se ne završava. Na flajeru nije bilo nikakvih detalja o događaju što je zaintrigiralo mnogo ljudi da vide šta se dešava, a zbog onoga što vidimo unutra ostajemo zatečeni i nakon izlaska. O ovoj izložbi može da se razmišlja danima nakon, a definitivno je treba posetiti više puta.

Piše: Milica Jevremović

Student: Kultura

FOTO: Privatna arhiva

Leave a Reply

Your email address will not be published.