EPSKA FANTASTIKA U SRBIJI – POČETAK TRILOGIJE

Dvadesetčetvorogodišnji Aleksandar P. Marić objavio je svoj treći roman “Božiji gnev” koji je začetak trilogije “Koloros”. Tim povodom, sinoć je održana promocija knjige u prostorijama Kolarčeve zadužbine.


Sa željom da dovede epsku fantastiku u Srbiju, Aleksandar je započeo novu trilogiju koja se zasniva na Bibliji, narodnim bajkama i legendama. Iako na prvi pogled taj izmišljeni svet izgleda jednostavan za razumevanje, sama poenta knjige je mnogo dublja i fokusira se na večitu unutrašnju borbu dobra i zla, padanje pod uticaj svojih čula i one istinske ljubavi prema Bogu.

Sa samo 19 godina, Aleksandar je, uz pomoć izdavaštva Slovensko Slovo, objavio svoju prvu knjigu “Pismo iz budućnosti”, potom i još jednu pod nazivom “Šesti božji izaslanik” i na samom kraju “Božiji gnev”. Svaka je različitog žanra ali se i dalje svode na istu poentu koju Aleksandar pokušava da prenese. On ima za cilj da u budućnosti iz ove trilogije napravi filmove, kako bi što više mladih pročitalo i knjige.

U promociji takođe su učestvovali: Dr Sando, književnica Janja Todorović i Dušan Todorović koji je bio zadužen za grafički dizajn. Svi su bili sa Aleksandrom od samog početka, a kao iskusni ljudi, potvrđuju da je on nova nada književnog sveta.

“Želim da vratim taj stari sjaj književnosti, želim da je prilagodim, da je promenim”, kaže Aleksandar.


Između govora svakog od učesnika promocije, naš glumac Žarko Stepanov, čitao je odlomke iz romana, a uz pozadinsku muziku koju je omogućio Dušan i time nam dočarao doživljaj koji pruža ova knjiga.

Piše: Milica Jevremović

Student: Kultura

FOTO: Privatna arhiva

Leave a Reply

Your email address will not be published.