SKONUS: Margareta Smiljanić osvojila drugi mandat

Osmi saziv Studentske konferencije univerziteta Srbije SKONUS, u Rektoratu Univerziteta u Beogradu, juče je konstituisan kao prvi saziv u skladu sa novim Zakonom o studentskom organizovanju.

Za poziciju predsednika najvišeg studentskog tela u Srbiji, izabrana je Margareta Smiljanić, kojoj je ovo drugi mandat za redom. Navela je pitanja starijih studenata, kao jedan od problema koji još uvek nisu rešeni i kojima planira da se posveti.

Konstitutivnoj sednici su prisustvovali studenti predstavnici svih univerziteta u Srbiji, direktor Studentskog centra Beograd, Goran Minić i prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu, prof. dr Dejan Filipović. Uz njih, bio je i ministar prosvete Branko Ružić koji je istakao da veruje da će i u ovom sastavu imati dobru saradnju sa Ministarstvom prosvete kao i u prethodnom.

Među studentima Univerziteta u Beogradu koji su popunili pozicije u novom sazivu SKONUS-a su Miloš Kilomović, potpredsednik za implementaciju Zakona o studentskom organizovanju, Mladen Šiljković, potpresednik za zdravstvenu zaštitu studenata i Lazar Kovačević, potpredsednik za inovacionu delatnost studenata.

Novoizabrana predsednica je istakla da je najviše ponosna na usvajanje Zakona o studentskom organizovanju koje se čekalo 15 godina i to, osvrnuvši se na prethodni mandat, ističe kao najveći uspeh organizacije kojom rukovodi.

Piše: Sara Panić

FOTO: fotografija preuzeta sa sajta Univerziteta u Beogradu

Izvor: www.bg.ac.rs, gradskeinfo.rs

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.