Joker Out o učešću na Evroviziji: “Voleli bismo Buč Kesidi kao konkurente iz Srbije”

Predstavnik Slovenije na 67. izboru za pesmu Evrovizije jeste muzički sastav Joker Out. Pesma koju će u maju sledeće godine izvoditi u Liverpulu, publici će biti objavljena 4. februara.

Radio-televizija Slovenija svake godine organizuje EMU, nacionalno takmičenje za evrovizijskog predstavnika, međutim ove godine doneta je odluka da kao 12 drugih zemalja RTV sam odabere predstavnika.

,,Naravno da nas je to šokiralo i oduševilo, svakako smo planirali da idemo na EMU, tako da nas je baš pukla sreća i velika čast”, objašnjavaju članovi benda.

,,Pesma će biti na slovenačkom jeziku, biće brza i apsolutno Joker Outovska. U nedelju odlazimo u Hamburg da je snimimo”, kaže frontmen benda Bojan Cvjetićanin.

Na pitanje koga bi voleli kao konkurenciju iz Srbije, Bojan navodi Buč Kesidi jer kako kaže oni su im vrhunsko društvo.

Podsećamo, Joker Out je svoj prvi nastup u Srbiji imao na ovogodišnjem Exit festivalu i tim povodom smo razgovarali sa frontmenom benda, što možete pogledati ovde.

Nakon debi albuma iz 2021. godine, Umazane misli, svojim shagadelic rock ‘n’ rollom bend je rasprodao niz koncerata širom Slovenije. Ove godine objavili su nov album koji nosi naziv Demoni. Za istoimeni singl koji u originalu izvode na srpskom jeziku, Bojan, Jan, Kris i Jure kažu da je reakcija benda na okruženje i beg iz realnosti.

Piše: Mina Đukić

Student: Kultura

FOTO: Vita Orehek

Instagram: Joker Out, Eurovision

Leave a Reply

Your email address will not be published.