Ministarstvo smanjilo broj studentskih kredita

Objavljeni su rezultati konkursa za studentske stipendije i kredite. Međutim, veliki broj studenata je ove godine ostao bez kredita.

Prema informacijama dobijenim iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ove godine je broj studentskih kredita smanjen na 2700, dok je prošle godine taj broj iznosio 6791.

Koji je razlog daleko manjeg broja odobrenih kredita u odnosu na prošlu godinu, nismo dobili odgovor, sem da postoji mogućost podnošenja žalbi.

Za sve one koji žele da podnesu žalbu  ili im nisu tačno navedeni neki od elemenata za bodovanje, potrebno je da dostave dokumentovane prigovore, preko svoje Viskoškolske ustanove uz popujen obrazac i to najkasnije do 17.12.2022. godine, a prigovori koji nisu dokumentovani neće se razmatrati.

Studenti kojima je stipendija/kredit odobren, dužni su da odmah otvorene tekući račun u najbližoj ekspozituri UniCredit Banke, ukoliko to nisu učinili u prethodnoj godini. Korisnici studentskog kredita kojima je po prvi put odobren isti, neophodno je da dostave Visokoškolskoj usranovi na kojoj studiraju, popunjen i overen Obrazac br. 6 –izjava žiranta, kopiju važeće ili očitanu ličnu kartu žiranta, kao i menicu popunjenu prema uputstvu sa poleđine Obrasca br. 6, a u skladu sa Ugovorom o studentskom kreditu najkasnije do 20.02.2023. godine, stoji na sajtu UniCredit Banke.

Za sve ostale informacije posetite sajt UniCredit banke.

FOTO: unsplash

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.