SVE FILMSKE PREMIJERE NA JEDNOM MESTU: Šta je na bioskopskom platnu ovog decembra?

Početak zime donosi nam nastavak sezone bioskopa u znaku drame, trilera i naučne fantastike. Predstavljamo vam filmska ostvarenja čije će zimske premijere obeležiti poslednji mesec ove godine.

1. Da li ste videli ovu ženu?

U pitanju je domaća drama u režiji i po scenariju Dušana Zorića i Matije Gluščevića, premijerno prikazana na ovogodišnjem 79. Filmskom festivalu u Veneciji. Nedavno je prikazana i na Festivalu autorskog filma u Beogradu. Film prati životnu priču sredovečne žene Draginje uz elemente fantazije. Glavnu ulogu tumači glumica Ksenija Marinković, dok ostale uloge tumače Boris Isaković, Vlasta Velisavljević, Goran Bogdan, Olga Odanović, Miloš Timotijević i drugi. Film će biti prikazivan u Cineplexx bioskopima od 1. decembra.

2. Poker Face

Uzbudljiva akcija u režiji čuvenog glumca Rasela Kroua koji tumači glavnu ulogu. Radnja prati tehnološkog milijardera Džejka, koji okuplja svoje prijatelje iz detinjstva na imanju u Majamiju, što će se pretvoriti u napetu igru pokera sa velikim ulozima.

3. Vreme Armagedona 

Radnja drame reditelja Džejmsa Greja smeštena je u grad Kvins u Njujorku osamdesetih godina, i prati ličnu priču jedne porodice kroz generacijsku potragu za američkim snom. Glavne uloge tumače filmski glumci Entoni Hopkins, En Hetavej i Džeremi Strong. Film će se naći na Cineplexx-ovom repertoaru od 1. decembra.

4. Lamborgini: Čovek koji je stvorio legendu

Film reditelja Bobija Moreska prikazuje biografiju Feručija Lamborginija, preduzetnika koji je proizvodio traktore i vojna vozila tokom Drugog svetskog rata, da bi preusmeravanjem svoje karijere na projektovanje i dizajn proizvodio legendarne sportske luksuzne automobile koji su ga proslavili. Glavnu ulogu tumači italijansko-američki glumac Frenk Grilo, a film se očekuje na repertoarima bioskopa od 8. decembra.

5. Trougao tuge

U pitanju je film švedskog reditelja Rubena Estlunda koji je osvojio Zlatnu palmu na ovogodišnjem Kanskom festivalu. Radnja je smeštena u svet visoke mode koji čine bogati ljudi pozvani na luksuzno krstarenje brodom, čijeg kapetana tumači Vudi Harelson. Međutim, nakon brodoloma, u borbi za preživljavanje društvena hijerarhija će se preokrenuti, što opravdava tumačenje ovog filma kao kritike savremenog sveta. 

6. Avatar – Put vode

Glavni glumci Sem Vortington i Zoi Saldana vraćaju se u dugo očekivanom nastavku avanture na planeti Pandori koju tradicionalno potpisuje Džejms Kameron. Snimanje nastavka kultnog filmskog ostvarenja odlagano je zbog pandemije koronavirusa, zbog čega su troškovi iznosili oko milijardu dolara. Film iz 2009. godine važi za film sa najvećom zaradom svih vremena sa ostvarenih 2,7 milijardi dolara, a prvi od planirana 4 nastavka naći će se na bioskopskim repertoarima od 14. decembra.

7. I Wanna Dance With Somebody: Film o Vitni Hjuston

Biografsku dramu o životu i karijeri slavne pevačice Vitni Hjuston, čiji lik tumači glumica Naomi Eki, inače poznata po ulozi u poslednjem nastavku „Ratova zvezda”, potpisuje reditelj Kasi Lemons, dok je na scenariju radio Entoni Mekarten, scenarista filma „Boemska rapsodija” i nosilac četiri nominacije za Oskara.

8. Babylon

Na katolički Božić 25. decembra premijerno će biti prikazan film namenjen fanovima starog Holivuda. Realne i fiktivne zvezde tog doba tumačiće slavna glumačka postava koju čine Bred Pit, Margo Robi, Olivija Vajld, Tobi Megvajer i mnogi drugi.

Piše: Viktorija Gorgioski

Student: Kultura
Foto: FCS promo

Leave a Reply

Your email address will not be published.