KAFIĆ BEZ KONOBARA: U Srbiji otvoren prvi samouslužni kafić, da li znate gde?

Kafići bez konobara već godinama postoje u raznim državama širom sveta, a sada se jedan konačno otvorio i u Srbiji. Ovaj neobičan bar nosi naziv ,,Draft“ i nalazi se kraj Luke Beograd, u prvom gastro-parku Beograda udaljenom svega 10 minuta od Trga republike.

Kako će izgledati posluženje?

Kako biste se poslužili u ovom kafiću, potrebno je da uplatite proizvoljnu sumu novca na ,,Draft“ personalizovanu karticu koja vas čeka za šankom. Na ekranima iznad točilica možete videti izbor pića koji se trenutno sastoji iz 36 točenih piva i vina. Nakon što ste izabrali šta ćete piti, očitajte karticu i napunite čašu proizvoljnom količinom pića. Možete uzeti i samo gutljaj, te će vam ,,Draft“ na taj način omogućiti da uživate u degustaciji cele ponude. Tokom točenja ćete na ekranu dobiti informaciju o tome koliko ste decilitra sipali i koliki ste iznos potrošili sa kartice.

Ukoliko niste raspoloženi za pivo ili vino, za šankom možete naručiti neko drugo piće ili grickalice.

Foto: Draft bar

U ,,Draft“ baru nema čekanja konobara niti neprijatnog mahanja i dozivanja. Piće i račun dobijate odmah, a u procesu samousluživanja možete upoznati neke nove ljude i proširiti svoj krug prijatelja.

Na ovom mestu imaćete priliku da makar na trenutak doživite Berlin ili Hamburg dok se nalazite usred Beograda. Uživaćete u sjajnoj atmosferi i zasigurno ćete poželeti da uskoro opet osetite čari ,,Draft“ bara.

Piše: Elena Gligorijević

Izvori: https://draftbar.rs/

https://vm.tiktok.com/ZMFHtVWCM/

Foto:

https://www.instagram.com/p/Ckllgu7rXY5/?igshid=MWI4MTIyMDE=

Foto: https://unsplash.com/photos/6bKpHAun4d8

Zanimljivosti

Leave a Reply

Your email address will not be published.