ZLATNI ORLIĆI POSTALI ORLOVI: Brazil opet protivnik

Osam fudbalera reprezentacije Srbije koji su 2015. godine pobedili Brazil u finalu svetskog kupa, danas će u Kataru pokušati da ponove istoriju. Iako se za Srbiju procenjuje verovatnoća pobede na 14%, ovaj detalj mogao bi da se protumači kao znak sudbine.

Na poziciji odbrane, sada kao orlovi, u Katar su stigli  Miloš Veljković i Srđan Babić, od veznih igrača tu su Nemanja Maksimović, Sergej Milinković Savić, Andrija Živković i Marko Grujić, a od golmana Vanja Milinković Savić i Predrag Rajković. Jedini iz tadašnje postave reprezentacije Brazila jeste napadač Gabriel Jesus.

Prvi meč grupne faze za Srbiju zakazan je za 20h, a sam ishod je već nekoliko dana predmet spekulacija među navijačima. Selektor reprezentacije Brazila Tite izrazio je poštovanje prema našoj reprezentaciji ali kako kaže ,,Brazil je došao po titulu prvaka sveta”. Naš selektor Dragan Stojković Piksi ne prestaje da iznenađuje javnost, te je na pitanje novinara kako provodi vreme pre meča sa Brazilom odgovorio – jedina stvar o kojoj ne razmišljam pre meča jeste fudbal.

Podsećamo, fudbalska reprezentacija Srbije postala je prvak sveta na Mundijalu na Novom Zelandu 2015. godine, u kategoriji igrača do 20 godina starosti, a danas će igrati upravo sa Brazilom svoju prvu utakmicu Svetskog prvenstvva u Kataru.

Magazin Student želi svu sreću našim orlovima i nadamo se da ćemo gledati reprizu finala 2015.

Piše: Mina Đukić
Izvori: Danas, Sportal, Fudbalski Savez Srbije

FOTO: Fudbalski Savez Srbije

SPORT



Leave a Reply

Your email address will not be published.