Studenti sportisti ponovo na terenima: Počela je SUUB Liga

Liga studenata Univerziteta u Beogradu za sezonu 2022/23 zvanično je  počela 19.11.2022. godine i otvorila je svoja vrata svim studentima sportistima koji vole sport.

Svi zainteresovani učesnici imali su priliku da se prijave preko registracionog linka, do ponedeljka 14.11.2022.

Dan nakon toga održan je online sastanak predstavnika fakulteta po sportovima, preko Zoom aplikacije, na kom su se određivali takmičarski brojevi i zakazivale utakmice prvog kola.

Studenti koji su imali u planu da učestvuju u Ligi morali su da obave lekarski pregled, koji predstavlja jednu od njavažnijih stavki za samo učestvovanje.

Liga studenata igra se u dva semestra, a ove godine na spisku sportova nalaze se odbojka, futsal, košarka, stoni tenis i rukomet.

Sportsko udruženje Univerziteta u Beogradu poznato je po svojoj dugoj tradiciji, ali i dobroj organizaciji. Zaslužno je za polularizaciju studentskog sporta zajedno sa fakultetima i institutima Univerziteta u Beogradu. Udrženje je neprofitno i stavlja akcenat na značaj bavljenja fizičkom aktivnošću kod mladih. Mi se nadamo zanimljivim utakmicama koje ćemo se truditi da ispratimo.

O svim dodatnim informacijama o Ligi možete se informisati na sledećem linku SUUB

Piše: Mina Kicara.

Foto: Unsplash.com

Sport

Leave a Reply

Your email address will not be published.