Timskim radom do uspeha

Pred poslodavcima je zadnjih godina mnogo izazova, jer je tržište radne snage sve dinamičnije, a i manjak kadrova je evidentan. Zato odeljenja koja se bave ljudskim resursima u kompanijama imaju složene zadatke da privuku pažnju najboljih kandidata i da svoju kompaniju transparentno predstave budućim kolegama.

Primetili smo Employer kampanju kompanije McDonald’s #PočinjemIzMeka što nas je podstaklo da razgovaramo sa jednom od zaposlenih u ovoj kompaniji, Majom Abraham, i saznamo kako se odlučila da svoju poslovnu karijeru započne baš u Meku, šta joj najviše prija na poslu, kakve su mogućnosti napredovanja i da li bi preporučila prijateljima ili članovima porodice da se takođe zaposle u ovom najpoznatijem i najvećem svetskom lancu brze usluge.

Maja ima 27 godina i u Meku u Staroj Pazovi radi od jula 2018. Trenutno se nalazi na poziciji trenera. Zadužena je za obučavanje i treniranje novozaposlenih kolega. Pomaže kolegama da nauče da rade i poštuju McDonald’s standarde i procedure prilikom obavljanja posla.

Evo šta Maja kaže kako je ona počela da radi u MekuPočela sam da radim preko Omladinske zadruge, kada sam završila fakultet. Studirala sam u Slovačkoj na Univerzitetu Konstantina Filozofa, fakultet društvenih nauka i zdravstvene zaštite i završila sam smer socijalne usluge i savetovanje. Nakon početka rada i završenog treninga, kada sam već naučila sve da radim i mnogo mi se svidelo, odlučila sam da pređem na ugovor, zaposlena sam za stalno i planiram da svoju karijeru i dalje gradim u Meku. Na poslu mi se najviše sviđa kolektiv, pozitivna atmosfera, timski rad, dogovori sa kolegama u vezi posla, i naša zajednička energija u satima pojačanog prometa, kada zahvaljujući uigranosti i timskom duhu lakše sve postižemo. Radeći u Meku sa različitim ljudima, postala sam mnogo otvorenija. Naučila sam da se profesionalno odnosim prema kolegama i gostima, naučila sam da uvek svima pomognem, budem strpljiva, smirena. Zahvaljujući konstantnoj interakciji sa nepoznatim ljudima, gostima, stekla sam veće samopouzdanje. Pošto u Meku postoji i mogućnost part time rada, to mi pomaže da poslovne i privatne obaveze usklađujem vrlo lako, pošto sam i mama jedog trogodišnjaka. Imamo podršku i razumevanje nadređenih koji nam izlaze u susret i organizuju posao tako da sve besprekorno funkcioniše u svakom trenutku.

McDonald’s

Po Majinim rečima, Mek je kompanija koja je orijentisana ka ljudima i kolege i nadređeni su u svakom momentu spremni da pomognu i izađu u susret. To je kompanija koja pruža mogućnost napredovanja uz koje ide i povećanje zarade, a ono što je svima važno jeste da kompanija nudi fleksibilno radno vreme svojim zaposlenima kao i dobre finansijske uslove.

Posebno bih preporučila mladim ljudima i studentima, kao što uvek i radim, da dođu i počnu da rade u McDonald’su. Osim što će naučiti kako je raditi u velikoj međunarodnoj kompaniji u kojoj se tačno znaju pravila i procedure, imaće mogućnost i da razviju neke lične veštine vezane za komunikaciju sa drugim ljidima što će im sigurno biti od velike koristi ne samo na poslu već i u životu. Pored toga moći će lako da usklade svoje privatne obaveze sa poslovnim, zaradiće novac koji će im olakšati svakodnevni život ili koji će im pomoći da ostvare neke svoje snove. Nekoliko mojih prijatelja i članova porodice su počeli da rade u Meku na osnovu moje preporuke i iskustva. Takođe, ja kao trener trudim se da uvek privučem ljude svojim odnosom prema njima.” dodala je Maja.

McDonald’s

McDonald’s#PočinjemIzMeka

Sponzorisani sadržaj – Magazin Student

Leave a Reply

Your email address will not be published.