VODIČ ZA BALANSIRANJE DVADESETIM – PORTAL ZDRAVO DVADESETE

Često si uplašen bez pravog razloga. Misli ti lete na sve strane i ne možeš da se koncentrišeš. Misliš, verovatno je zbog stresa izazvanog tvojim nedavnim preseljenjem i dolaskom u znatno veći grad. Treba vremena da se navikneš, i šta više znači to dva kolokvijuma kao uslov za izlazak na ispit! Tu smo mi da uskočimo u pomoć i razmrsimo tvoj i više nego zamršeni um – platforma „Zdravo dvadesete“.

„Zdravo dvadesete“ su nastale kako bi mladima pružile relevantne i kredibilne informacije kada je u pitanju očuvanje njihovog zdravlja i prevencija različitih oboljenja, ali i kako bi pričale o različitim društvenim i aktuelnim temama koje su važne za mlade.

Mladi, a pre svega studenti, predstavljaju ranjivu grupu  društva i iako se smatraju odraslima, oni se nalaze na prekretnici kada počinju da snose više odgovornosti, ali i da se suočavaju sa brojnim obavezama. U moru obaveza oni često gube kompas kada je u pitanju očuvanje njihovog zdravlja. Fakultetske obaveze, ispitni rokovi, izlasci, ljubavni problemi, sve ovo zajedno unosi zbrku u život mladog čoveka i otežava mu da se dobro organizuje i povede računa o pravilnoj ishrani, redovnoj fizičkoj aktivnosti ili da zbog redovne kontrole poseti lekara.

Upravo iz tog razloga, u okviru platforme „Zdravo dvadesete“ kreiran je ultimativni vodič za balansiranje dvadesetim – Kako da pronađeš svoju ravnotežu i očuvaš zdravlje. E-Vodič sadrži sedam oblasti koje su studenti i mladi u Srbiji okarakterisali kao najvažnije, a to su: mentalno zdravlje, zdrava ishrana, fizička aktivnost, seksualna aktivnost i upotreba kontracepcije, bolesti zavisnosti, hormoni i alergije. Vodič predstavlja izvor kredibilnih informacija za mlade koji im može pomoći u edukaciji i saznavanju svih onih činjenica o prevenciji i očuvanju zdravlja.

Tokom dve godine trajanja projekta, Zdravo dvadesete su evoluirale u format njuz portala za mlade koji se bavi prevashodno zdravstvenim temama, ali i drugim lifestyle temama koje se mogu dovesti u vezu sa mentalnim i fizičkim zdravljem.

Pored sajta, „Zdravo dvadesete“ Instagram profil okuplja zajednicu od više od 13.000 mladih ljudi koji na ovoj mreži mogu pronaći savete i preporuke kako uspostaviti izbalansiran i zdrav životni stil, a isto to mogu pronaći i na Facebook-u i Tik Tok-u. Takođe, u prethodnoj godini pripremili smo video sadržaj doktora specijalista koji su učestvovali u kreiranju e-Vodiča. Doktori su nastojali da odgovore na što više pitanja i nedoumica koje muče mlade, a svi videi dostupni su na Youtube kanalu.

Biti odgovoran nije lako, pogotovo kada si mlad i kada želiš što više toga da uradiš i iskusiš. Znamo da imaš brojne dileme i da ponekad sve deluje nerešivo i nedostižno, ali zapamti, ti si tek na početku, a kada imaš oslonac i podršku onda sve može biti dosta lakše. Platforma „Zdravo dvadesete” je zato tu, da ti pomogne u prevaziđeš svakodnevne prepreke, počneš sa usvajanjem zdravih životnih navika i pronalaženjem pravog puta. Odgovornost je nešto što se stiče vremenom i zrelošću, ali odgovornost prema sopstvenom zdravlju mora uvek postojati. Sitnim koracima i malim promenama u dnevnim rutinama, možeš ostvariti velike ciljeve kada je tvoje zdravlje u pitanju, a od toga ne postoji ništa važnije. Za više informacija, posetite naš sajt dvadesete.rs, ali nas zaprati i na Instagramu. Ukoliko imaš bilo kakva pitanja ili nedoumice, slobodno nam piši na linku.

ZDRAVO DVADESETE

FOTO: Zdravo dvadesete

PR tekst

STUDENT

Leave a Reply

Your email address will not be published.