Jan Bolić: Možda ne mogu da podignem ruke, ali mogu da pomeram planine

Jan Bolić, 25-ogodišnji pisac iz Rijeke, koji iza sebe ima četiri knjige, i rado čitani Vječernikov bloger, u razgovoru za Student govorio je o svojoj novoj knjizi, strašću za pisanjem, ali i svojim knjiškim favoritima.

„Da, pisanje je moja strast. Ta strast je nastala kada sam osjetio potrebu za pisanjem. Moje misli su htjele izaći i ja sam pisao. Kada sam objavio prvu knjigu shvatio sam da je pisanje nešto što me liječi. Zato je to moja strast! Jer potpuno uživam u tome što radim! Potpuno sam predan tome. Pisanje je moj poziv”, započeo je Bolić.

Koja je Vaša omiljena knjiga koju ste napisali i zašto?    

-Omiljena knjiga koju sam napisao mi je posljednja. „Život koji želiš živjeti“, knjiga koju sam objavio na kraju 2020. godine.  To je knjiga o mojem životu. O mojim razmišljanjima o životu. Inspiraciji i sreći. Prihvaćanju i zahvalnosti.

 Kada biste hteli da svojim budućim čitaocima približite svoje knjige jednim svojim citatom iz knjige, koji biste izdvojili?     

-Pa, evo, najbolje opisuju moj rad i moj život možda ova dva citata iz knjige. Jednog sam i neki dan objavio na društvenim mrežama: „Nikad nemoj prestati slijediti svoje snove.“ I drugi: „Možda nemam snage u mišićima i ne mogu podignuti ruke, ali imam dovoljno unutarnje snage kojom pomičem planine.“         

  Kako je došlo do pisanja bloga?          

-Pozvao me jedan prijatelj, odnosno novinar koji me intervjuirao. Dao mi je priliku jer su imali slobodno mjesto i jako sam sretan zbog toga! Velika mi je čast pisati za Blogosferu Večernjeg lista. I to je volonterski, ja to volim raditi i zato sam prihvatio!

 Završili ste svoju petu knjigu za koju ste najavili da planirate da objavite pred kraj leta. Možete nam nešto više reći o knjizi?  

-To je roman, kriminalistički roman. Radnja se zbiva u Rijeci, znači stvarne lokacije su u knjizi. Priča je fikcija ali s elementima stvarnosti. I to je sve, ne mogu vam previše otkriti. Uskoro će biti više!

Piše: Anastasija Vasić

Foto: Jan Uroda

Vesti iz društva






 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published.