Think Green studentski hakaton: Rešavanje izazova u oblasti zaštite životne sredine

Ako voliš da rešavaš izazove i radiš sa ambicioznim mladim ljudima poput tebe, interesuje te zaštita životne sredine i kako inovacije mogu doprineti održivijem okruženju – ne propusti priliku da se prijaviš za Think Green studentski hakaton.

Otvorene su prijave za Think Green studentski hakaton u oblasti zaštite životne sredine od 13 do 15. aprila koji organizuje Naučno-tehnološki park Beograd.

Na hakatonu mogu učestvovati studenti svih fakulteta, do 30 godina starosti. Prednost pri odabiru učesnika imaće multidisciplinarni timovi i studenti završnih godina. Idealan tim čine pojedinci koji poznaju tehnologiju, imaju predznanja o razvoju poslovanja: poznavanju tržišta, marketingu, definisanju ciljnih grupa ili su im problemi ekologije vrlo bliski.

Na hakatonu će učestvovati ukupno do 10 timova sa do 5 članova.

Prvog dana haktona, timovima će biti predstavljeni izazovi i tačan opis problema. Timovi zatim na raspolaganju imaju 72 sata da predlože svoja kreativna rešenja koja se sastoje od tehničkog dela i ispitane potrebe na tržištu. U toku razvoja rešenja timovi nisu u obavezi da budu u kompleksu NTP Beograd, već je u zavisnosti od dinamike i epidemiološke situacije rad moguć i sa drugih lokacija.

Rešenja timova biće predstavljena poslednjeg, trećeg dana hakatona, pred stručnim žirijem koji će izabrati najbolje timove.

Zašto biti deo hakatona?

  • Steći ćeš nova znanja i dobiti podršku mentora
  • Upoznaćeš druge studente sa sličnim ambicijama i steći nove kontakte
  • Najbolji timovi dobiće dalju podršku za razvoj rešenja kroz startap
  • Rešavajući izazove u oblasti zaštite životne sredine doprinosiš zajednici

Učesnici hakatona imaće priliku da se upoznaju i rade sa uspešnim preduzetnicima i kompanijama članicama NTP Beograd koje razvijaju savremena tehnološka rešenja i inovacije, kako u oblasti zaštite životne sredine, tako i u drugim industrijama.

Za najbolje timove obezbeđene su sjajne nagrade:

  • Prvoplasirani tim dobiće ekspertsku podršku za dalji razvoj poslovne ideje tj. inovativnog rešenja do koga su došli na hakatonu, kao i studijsko putovanju u Luven, evropsku prestonicu inovacija 2020, u Belgiji;
  • Drugoplasirani tim dobija studijsko putovanju u Luven, evropsku prestonicu inovacija 2020, u Belgiji;
  • Trećeplasirani tim dobija vrednu literaturu u oblasti razvoja inovativnih biznisa i startap kompanija

Zainteresovani za učešće na hakatonu se mogu prijaviti i kao tim i kao pojedinci, od kojih će biti formirani multidisciplinarni timovi.

Prijave su otvorene do 4. aprila i vrše se popunjavanjem forme.

Studentski Think Green hakaton organizuje se u okviru projekta „EU podrška Naučno-tehnološkom parku Beograd u pružanju usluga inovativnim kompanijama“. Nagrada, studijsko putovanje u Luven, Belgija, obezbeđena je kroz projekat „Puls Evrope – medijske posete EU“. Oba projekta finansira Evropska unija.

Piše: Marija Milićević

Izvor: ntpark.rs

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.