Završen tradicionalni turnir u basketu 3×3

Tradicionalno povodom Dana studenata i ove godine održani su sportski turniri uz oraganizaciju udruženja studenata Studentskog grada i Studentskog Centra Beograd. Održani su turniri u malom fudbalu, basketu, odbojci, stonom tenisu, pikadu, šahu i nadvlačenju konopca.

Najveće interesovanje izazvao je turnir u basketu 3×3 koji je održan 26. i 27. marta na terenima u Studentskom gradu. Ispred organizacije za magazin Student atmosferu nam je preneo Stepa Tanasković učesnik turnira i potpredsednik Saveza studenta doma 1.

Ove godine imali smo 28 ekipa, dosadašnji rekord. Među ogromnom konkurencijom, za prva tri mesta izborile su se domaće ekipe Studentskog grada. Dom 4 Studentski grad zauzeo je prvo mesto, dok su drugo i treće mesto osvojile ekipe iz doma 3 i doma 1. Što se tiče finalnog dana, u nedelju 27. marta odigrane su polufinalne utakmice i veliko finale.

U prvom polufinalu su se sastale ekipe dom 4 i dom 1, sto je prema mišljenju mnogih bilo finale pre finala, s obzirom na to da su te dve ekipe bili najveći favoriti za osvajanje.

Drugo polufinale odigrale su dve ekipe iz doma 3, jedini meč na turniru koji je završen nakon produžetaka. U finalu između ekipa doma 4 i doma 3, preko 500 studenata je bodrilo svoje ekipe, gde je dom 4 savladao ekipu doma 3, ubacivši im 21 poen i opravdavši ulogu jednog od najvećih favorita za osvajanje turnira. Ujedno finale je bio jedini meč u kom je neka ekipa postigla 21 poen i tako završila meč, a ne istekom vremenskog ograničenja, što govori o konkurenciji i visokom kvalitetu basketa koji se igrao na terenima Studenjaka prošlog vikenda.

Ovaj turnir, kao i svi ostali sportski događaji u prethodnih nedelju dana uvertira su za veliki koncert 4. aprila povodom dana studenata koji se održava takođe u Studenjaku, sa početkom od 18h, nastupaju Amadeus band, Beso de loco band, Che band o DJ Atila.

I ovim putem pozivam sve studente da nam se pridruže u našem danu i napravimo nezaboravno druženje.

Piše: Đorđe Purić

Sport

Leave a Reply

Your email address will not be published.