Stižu promene na Instagram storije

Društvene mreže nas često iznenade sa svojim novim mogućnostima i opcijama koje nam nude i tako jedna od najkorišćenijih aplikacija za mlade uvodi novinu za svoje korisnike. To je potvrdio izvršni direktor aplikacije Instagram, Adam Mosseri, u videu na svom Twitter nalogu. Konkretno promena se odnosi na storije.  Od sada ćemo moći da direktno lajkujemo nečiji stori, umesto da na već naviknut način reagujemo na njega. 

Kako da lajkujemo nečiji Instagram stori?

   Vrlo prosto, kada ažurirate najnoviju verziju Instagrama i uđete na nečiji stori pojaviće vam se  u donjem delu ekrana, između opcije da pošaljete poruku ili da taj stori podelite s nekim drugim putem poruka, mala ikonica srca. Tim putem ste lajkovali nečiji stori ne zatrpavajući čet sa tom osobom.

Ko sve može da vidi da sam lajkovao/la stori?

   Niko, samo korisnik kome ste lajkovali stori. Videće kada pogleda ko mu je sve pregledao stori i ukoliko je neko od tih pratilaca lajkovao pojaviće se srce pored njegovog imena. 

  Svrha ove opcije jeste da se smanji opterećenje sa četova, odnosno ideja je da se oni služe za bitne poruke i informacije. Simbolično Adam Mosseri je ovu informaciju objavio 14. februara na Dan zaljubljenih sa namerom da ljudi dele više ljubavi međusobno i šalju jedni drugima više podrške. 

   Šta vi mislite o ovome da li će nam ova funkcija pomoći u svakodnevnoj upotrebi Instagrama ili neće imati toliku svrhu?

Piše: Tara Komatina

Izvor: Srednja.hr

Foto: Unsplash

ZANIMLJIVOSTI – Instagram storiji – promene

Leave a Reply

Your email address will not be published.