Pripremna nastava za upis na Ekonomski fakultet

Ekonomski fakultet ove godine u online formatu organizuje kvalitetnu pripremnu nastavu za predmete matematika, računarstvo i informatika, osnovi ekonomije i poslovna ekonomija. Nastavu realizuju profesori Ekonomskog fakulteta tokom aprila, maja i juna. 

Pripremna nastava za navedene predmete održaće se po 15 pripremnih časova najverovatnije u online okruženju. Za predmete istorija, geografija i sociologija, kao i za test iz opšteg obrazovanja i informisanosti neće biti organizovana pripremna nastava.

Za pripremnu nastavu moguće je prijaviti se elektronskom poštom na adresu: sic@ekof.bg.ac.rs

Broj tekućeg računa je 840-1109666-73 poziv na broj 106. Cena pripremne nastave je 5.612,00  dinara.

Za upis u prvu godinu osnovnih akademskih studija Ekonomskog fakulteta u Beogradu kandidati polažu prijemni ispit u jednoj od sledeće tri varijante:

PRVA VARIJANTA: Kandidat se opredeljuje za test iz jednog od sledećih predmeta: matematika, računarstvo i informatika, osnovi ekonomije, poslovna ekonomija.

Test svakog od ovih predmeta omogućava kandidatu da osvoji 60 bodova na testiranju. Predviđeno vreme za rad je 120 minuta.

DRUGA VARIJANTA: Kandidat se opredeljuje za test iz dve grupe predmeta:

  1. prva grupa (jedan od sledećih predmeta): matematika, računarstvo i informatika, osnovi ekonomije, poslovna ekonomija

i

  • druga grupa (jedan od sledećih predmeta): opšte obrazovanje i informisanost, istorija, geografija, sociologija.

Test iz predmeta grupe a) omogućava kandidatu da osvoji 40 bodova na testiranju, dok se na testu iz grupe b) predmeta može ostvariti 20 bodova. Predviđeno vreme za rad je 150 minuta.

TREĆA VARIJANTA: Prilikom prijavljivanja, kandidat se opredeljuje za tri testa od sledeća četiri predmeta: opšte obrazovanje i informisanost, istorija, geografija, sociologija.

Na svakom od ovih testova može se ostvariti po 20 bodova. Predviđeno vreme za rad je 120 minuta.

Priručnik za pripremu prijemnog ispita možete kupiti na Ekonomskom fakultetu u knjižari, svakog radnog dana od 8.00 -16.00 časova, poručiti pouzećem na telefon 011/2633 884 ili poručiti putem sajta Centra za izdavačku delatnost.

Foto: instagram – ekofbg

Piše: Marija Milićević

Studenti – Pripremna nastava

Leave a Reply

Your email address will not be published.