Mladi pobednik “Slagalice”: ako postoji strategija, sve obaveze se mogu uskladiti

Arsenije Arsić, dečko koji je prešao igricu – bukvalno. Sa svojih 20 godina pobedio je u finalu 146. ciklusa kviza TV Slagalica.

U intervjuu za magazin Student razgovaramo sa Arsenijem, studentom Ekonomskog fakulteta u Beogradu, pobednikom kvizova TV Slagalica i Potera, ambicioznim dečkom koji je oduševio Srbiju.

Pitali smo Arsenija da li je slutio da će pobediti u Slagalici i šta ga je motivisalo da dođe do svog cilja: „Verovao sam da je moguće, ali ne i da će ići glatko. Motivacija mi je bila višegodišnje iskustvo na kvizovima, podrška od strane drugara, te prilika da sebe predstavim u što boljem svetlu“. Interesovalo nas je za koju  igru je smatrao da će mu  predstavljati najveću prepreku pre početka takmičenja. Arsenije odgovara da je to definitivno igra sa slovima, kao i spojnice – zbog promenljive težine zadataka.

Na pitanje magazina Student kada se tačno probudila ljubav prema kvizovima, Arsenije kaže da je počela još u detinjstvu, najpre zbog zvučnih i vizuelnih efekata, a kasnije i zbog toga što su kvizovi, po njegovom mišljenju, jedna od najlepših prilika da proverite svoje znanje. 

Kao student Ekonomskog fakulteta u Beogradu, tvrdi da mu uklapanje fakultetskih obaveza i slobodnog vremena sa pripremama za kvizove ne predstavlja problem. Navodi kako za to nema posebne pripreme – ukoliko postoji strategija, može se uskladiti s ostalim obavezama. Ako imate miran i sređen život, sve ostalo nije toliko teško.

Kako nam naš sagovorink otkriva, u svoje slobodno vreme sluša muziku, peva i svira amaterski, a voli i duge šetnje. Osim toga, veoma voli neobavezne razgovore sa svojim drugarima, a odskora ide  na utakmice i igra Fantasy, video-igricu za prave ljubitelje fudbala.

Za kraj, Arsenije  poručuje mladima koji su strastveni igrači kvizova poput njega, da budu ambiciozni i istrajni, a opet mirni, te da nikad ne daju na sebe.

Piše: Tamara Milošević

Foto: Privatna arhiva – Arsenije Arsić

STUDENTI DRUŠTVO

Leave a Reply

Your email address will not be published.