Pripremna nastava na Fakultetu političkih nauka

Fakultet političkih nauka organizuje pripremnu nastavu za izmenjeni prijemni ispit u školskoj 2022/23. godini. Prvi ciklus pripremne nastave održaće se u martu 2022. godine.

Pripreme se mogu pohađati u jednom od 2 termina. Prvi ciklus priprema je u martu 2022. godine. Planirano je da se realizuje uživo na fakultetu, ali finalne informacije će biti blagovremeno objavljene u skladu sa epidemiološkom situacijom. Drugi termin je u junu 2022. godine.

Prijave za pripremnu nastavu počinju 3. februara, sve prijave do 20. februara ostvaruju popust od 10%. Cena pripremne nastave je 14 000 dinara, dok cena sa popustom iznosi 12 600 dinara.

Da napomenemo, prijemni ispit se sastoji od jedinstvenog testa znanja od 60 pitanja. Novina koja očekuje kandidate je 30 pitanja opšte informisanosti za sve studijske programe. Drugi deo testa biće izbor između 30 pitanja iz predmeta sociologija i 30 pitanja iz predmeta koji su predviđeni za izabrani studijski program,  odnosno srpski jezik za novinarske studije, istorija za studije međunarodnih odnosa i politikologije, psihologija za studije socijalne politike i socijalnog rada.

Instrukcije za uplatu i prijavni formular možete pronaći na sledećem linku: https://www.fpn.bg.ac.rs/51171

Piše: Sanja Živanović

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.