Prošle srede je završena izložba koja je bila održana povodom novog projekta pod imenom Zgaz. Ova izložba bila je u trajanju od nedelju dana i uz opuštenu atmosferu kojoj je doprinosila svirka svakog dan izložbe, prisutni su imali još veću priliku da uživaju u izloženim delima, a prodaja istih i odziv je svakog dana bio sve veći.

U okviru ove izložbe umetnici koji su imali priliku da izlože svoje radove bili su: Snout (Goran Todorović-koji je i jedan od četiri osobe koje su zaslužne za otvaranje ovog prostora), Dragan Radović, Junk, a posebno izlaganje imala je i poznata umetnica Goranka Matić.

Izložba je osim izlaganja i prodaje radova, prikazala i sam prostor na kom će se ubrzo i otvoriti novi radni prostor- Zgaz. On predstavlja spoj umetnosti, time što omogućava pružanje usluga audio, vizuelnih i grafičkih zanata, a sama izložba na čijoj su umetnička dela bila različitog stila i oblika, povlači jednu sjajnu paralelu upravo onoga što će Zgaz i predstavljati.

“Ušli smo u ovaj prostor sa idejom da povežemo naše delatnosti u kojima stvaramo. U okviru tri umetnička zanata biće muzički studio,  gluva soba, prostor za muzičke probe, digitalna i tekstilna štamparija i podkast studio. Iznajmljujemo prostor, uz mogućnost uređivanja po želji uz svu potrebnu opremu”, izjavljuje Goran Todorović.

„U okviru tog audio momenta bilo bi omogućeno snimanje pesama, mix master pesama, snimanje vokala za razne svrhe, ne moraju samo pesme biti u pitanju. Što se tiče grafičkog dela, moguće su usluge dizajna po želji, štampanja, dizajn i izrada garderobe, kao i štampanje na papiru, platnima i raznim materijalima. Cilj nam je bio da napravimo izložbu s ciljem da prikažemo ko smo i šta će zapravo biti Zgaz“, dodaje Uroš Todorović, još jedan od učesnika u osnivanju i otvaranju novog prostora.

Ovo je ujedno i prvi ovakav prostor otvoren u Beogradu, koji za cilj ima pokrivanje spektra modernih zanata sa idejom da se stavi “pod jedan krov“.

Početkom ove godine imaćemo priliku da prisustvujemo zvaničnom otvaranju Zgaza i obeležimo početak njegovog rada.

Piše: Marija Stamenković

Student – Kultura

Foto: Privatna arhiva

Leave a Reply

Your email address will not be published.