Preko 40 mim stranica je i ove godine pokrenulo akciju Humanitarni mim 2. Do 15. januara moguće je poručiti izradu mimova po želji, a sav prikupljen novac odlazi u dobrotvorne svrhe.

Mimovi i mim kultura su postepeno, ali uspešno postali sastavni deo naše svakodnevice. Sigurno ne prođe dan, a da bar neki ne razmenite sa bliskim ljudima ili se možda njima poslužite da probijete led pri javljaju simpatiji, prijatelju u svađi ili nekome sa kim se odavno niste čuli.

Sa sveprisutnošću raste i uticaj koji oni mogu da izvrše. Pored humora, koji im je primarna funkcija, mim stranice su postale virtuelni prostor za okupljanje istomišljenika, skretanje pažnje na važne teme, kao i mogućnost za deljenje korisnih iskustava pratilaca. Svesni onoga čime raspolažu, neki od njih su odlučili da smeh spoje sa dobrovoljnom akcijom Humanitarni mim 2.

Akciju organizuje četrdesetak mim stranica i još poneke koje se bave umetnošću i čiji sadržaj može da se uklopi u format, objašnjava Mladen, admin stranice Takvatura. Format je takav da odaberete vaš omiljeni mim koji će admini stranice odštampati i uramiti ili uraditi šolju. Cena uramljenog mima je 800, a šolje 1000 dinara, s tim što su moguće i veće donacije. Naručuje se popunjavanjem onlajn formulara koji se nalazi u opisu profila stranica koje učestvuju u akciji.

Organizovano je prvi put prošle godine i tada su sva sredstva otišla na račun nekoliko humanitarnih organizacija. Ove godine je to malo drugačije, zato što će sve pare otići u izgradnju kuhinje u Novom Sadu koja će praviti obroke za ljude kojima je to najpotrebnije i koji prosto ne mogu to da priušte. Tako nešto ima u Beogradu, ali ne i u Novom Sadu, dodaje Mladen. Kaže da je prezadovoljan odzivom i zahvaljuje se pratiocima, jer su kroz 2-3 dana od početka akcije uspeli da skupe preko 100 hiljada dinara.

Ako ne znate šta drugarici ili drugu da poklonite za Novu godinu ili Božić, ovo je odlična prilika da ih nasmejete, a pritom učinite jednu lepu i korisnu stvar.

Do 15. januara možete da popunite formulare u opisima profila Diler istine, Ovarijum, Tvoj dečko, Takvatura, Okreni na smijeh, Pujo šotka, Dživdžan zbori, Tole tips i mnogih drugih.


Piše: Natalija Ćojbašić

Student – Kultura

Leave a Reply

Your email address will not be published.