Ove godine po jedanaesti put biće održan Festival studenata Univerziteta umetnosti – FESTUM. Po prvi put pored glavnog programa, u okviru pratećeg programa odvijaće se aktivnosti studenata iz drugih umetničkih oblasti na fakultetima.

11. FESTUM

U ponedeljak 13. decembra na Fakultetu dramskih umetnosti otvorena je Izložba filmskih plakata na kojoj su se našli radovi studenata odseka Grafičkog dizajna Fakulteta primenjene umetnosti. Radovi su nastali u sklopu predmeta Plakat, a selekciju filmova čine neki od najpoznatijih filmova domaće i svetske kinematografije i izložba će trajati do 26. decembra. Pored toga, na Fakultetu muzičke umetnosti u Klubu studenata biće izloženi  radovi  koje su donirali studenti Fakulteta likovnih umetnosti i Fakulteta primenjenih umetnosti. Ovi radovi će moći da se kupe po simboličnim cenama, a sav prihod koji se od prodaje zaradi  namenjen je deci sa Kosova i Metohije. Ovu izložbu postavila je Marija Solujić, studentkinja četvrte godine Fakulteta likovnih umetnosti.

Ove godine svi koji radimo organizaciju FESTUM-a radimo prvi put, dakle potpuno novi organizacioni tim, tako da se festival ove godine razlikuje od ranijih. Glavni cilj ovog festivala pored humanitarnog karaktera jedne izložbe je i da se povežu studenti Univerziteta umetnosti. Ideja je da se nakon toga stvori jedinstvena platforma za njihovo međusobno upoznavanje i buduću saradnju i komunikaciju, izjavila je Marija Takić, jedna od organizatorki festivala.

11. FESTUM

11. FESTUM će zvanično biti otvoren u  Studentskom kulturnom centru u četvrtak, 16. decembra i trajaće do nedelje, 19. decembra i u tom periodu biće realizovan glavni program.

Piše: Miloš Kilomović

Student – Kultura

SKC – FESTUM

Leave a Reply

Your email address will not be published.