U nedelju 12.12. odigrana je završnica turnira u futsalu na studentskom sportskom kupu. Futsaleri Geografskog fakulteta su u finalu savladali ekipu Građevinskog fakulteta i po prvi put podigli trofej jednog studentskog takmičenja. U borbi za treće mesto pobedu je odnela FON-a.

Imali smo tu čast da postavimo pitanja kapitenu tima koji je trijumfovao na ovom turniru, Radetu. Intervju vam prenosimo u celosti.

Zanima nas nešto više o samom toku turnira, kako ste se snašli i koji su po vašem mišljenju bili najbolji i ujedno i presudni momenti u kojima ste postali svesni činjenice da imate velike šanse da trofej ponesete u svojim rukama? 

Turnir se igrao dve nedelje, u prvoj nedelji moj tim je odigrao četiri utakmice. Prvu utakmicu odigrali smo protiv Saobraćajnog fakulteta, sa rezultatom 1-0 na kraju. Strelac pogotka bio je Ervin Alijagić, koji je postigao gol u prvom poluvremenu. To nam je dalo dodatno samopouzdanje i veru da možemo da napravimo dobar rezultat na ovom takmičenju. Najbolje odigrana utakmica po mom, a i mišljenju mojih saigrača, bila je utakmica odigrana u četvrt finalu protiv ekipe sa Mašinskog fakulteta. Smatramo da smo u tom trenutku dali svoj maksimum i igrali najbolje do sada. Sa samopouzdanjem rasla je i želja da trofej bude naš, zato nas nije mnogo uplašila činjenica da igramo finale sa Građevinskim fakultetom, koji važi za jednu zaista jaku ekipu. Dali smo sve od sebe i nakon vođstva suparničke ekipe u prvom poluvemenu, uspeli smo da u drugom preokrenemo rezultat u našu korist, povedemo sa 2-1 i time sebi obezbedimo trijumf. Veliku zahvalnost dugujem svim saigračima, ali i našem sjajnom golmanu Đorđu Radivojeviću koji je odbranio opasne prilike koje su imali protivnički igrači tokom celog turnira.

Piše: Mina Kicara

Sport

Geografski fakultet – Futsal kup

Leave a Reply

Your email address will not be published.