Futsaleri EKOF-a osvojili SUUB ligu!

Finalna utakmica muške futsal SUUB lige se odigrala u nedelju 9.5.2021. u sportskom centru Rakovica. Finale se igralo između ekipe Ekonomskog fakulteta i ekipe Poljoprivrednog fakulteta.

Utakmica je bila jaka i vredna finala, pa je i rezultat na poluvremenu bio 1:1. Međutim, u drugom poluvremenu Ekof je našao rešenje i postigao još dva gola, pa je tako i utakmica završena rezultatom 3:1. Strelci za ekipu Ekofa bili su Vujić, Majstorović i Jovović, dok je jedini gol za Poljoprivredni fakultet postigao Simčević.

„Presrećan sam i preponosan  na moje drugare iz ekipe. Godinama smo radili i verovali da ovako nešto može da se ostvari. Svi su dali svoj maksimum, pokazali su zube protivniku i to nam se na kraju isplatilo. Želim da se zahvalim svim našim navijačima, fakultetu i ljudima koji su verovali u nas. Ekipi Poljoprivrednog fakulteta želim da zahvalim na fer i korektnoj igri. Jedna od retkih ekipa koja pored  individualnog kvaliteta poseduje timski duh, karakter i želju za pobedom. Mislim da smo zasluženo pobedili i posle pet godina vratili titulu u Kameničku 6. U finale smo ušli bez našeg najboljeg strelca Miloša Glavonjica  to nas je motivisalo da ostavimo dušu na terenu i našem drugaru obezbedimo zlatnu medalju. Još jednom bih se zahvalio  svim mojim saigračima koji su uradili upravo ono sto sam tražio od njih i pokazali da ovu pobedu žele više nego protivnik. Igrati bez publike je čudno. Jednostavno se oseti da fale  navijači i fudbal ne moze da se igra bez njih, međutim, nije bilo mesta izgovorima i kao i ostale ekipe prilagodili smo se situaciji. Sada nam preostaje da se radujemo i uživamo u našem uspehu. Nadam se da će situacija sa virusom da se poboljša i da će moja ekipa imati priliku da se takmiči sa najboljim svetskim fakultetima. Ostvaren je ogroman uspeh ali očekivanja rastu, sledeći cilj je međunarodna medalja.“– Izjavio je Viktor Bačanek, kapiten ekipe Ekonomskog fakulteta.

Ekipa Ekof-a

Mislim da smo loše otvorili utakmicu imali smo par grešaka, što nas je koštalo rezultatskog deficita. Taj primljeni gol, nas je “probudio” i pokušali smo da nametnemo naš ritam, što je rezultiralo izjednačenjem u poslednjim sekundama prvog poluvremena. Motivacije nam nijednog trenutka nije nedostajalo, ali našom greškom smo ponovo bili u zaostatku. Nakon toga, nismo iskoristili par izglednih prilika, a protivnik je to umeo da kazni. Mislim da nam je i nedostajalo malo sportske sreće, ali sve to je deo sporta. Nijanse su odlučivale, protivnik je zasluženo pobedio, ali i da je bilo drugačije, mislim da ne bi bilo nezasluženo. Čestitam protivniku još jednom, a na moju ekipu sam ponosan. Ekof je jedna vrlo kvalitetna ekipa, što je na ovom turniru dokazala. Sačinjena od sjajnih momaka, sa kojima smo drugari van terena, još jednom sve pohvale i čestitke. Nadam se da ćemo uskoro svi zajedno moći da uživamo u budućim takmičenjima“ . – Izjavio je  Stefan Simčević, futsaler Poljoprivrednog fakulteta.

Piše: Bojana Krezović

Student Sport

Leave a Reply

Your email address will not be published.