Šta posle faksa – Fakultet organizacionih nauka

Na FON-u se osnovne akademske studije realizuju u okviru tri studijska programa – Informacioni sistemi i tehnologije, Menadžment i organizacija, Informacioni sistemi i tehnologije – studije na daljinu.

U februaru 2021. godine, Fakultet organizacionih nauka je zvanično dobio akreditaciju za izvođenje nastave na engleskom jeziku.

Šta studenti dobijaju od FON-a?                                         

  • Kvalitetne i akreditovane studijske programe na osnovnim akademskim studijama
  • Mogućnost da praktično provere stečeno znanje kroz obaveznu praksu u vodećim kompanijama u Srbiji sa kojima FON ima ugovor
  • Mogućost odlaska na razmenu studenata u inostranstvo u trajanju od jednog ili dva semestra
  • Uključivanje u rad studentskih organizacija i učestvovanje u brojnim vannastavnim aktivnostima poput sportskih aktivnosti, rešavanja studija slučaja, organizovanja projekata.
  • Nakon završenih osnovnih studija dobija se zvanje „diplomirani inženjer organizacionih nauka.” Diploma pripada oblasti tehničko-teholoških nauka.
  • Po završetku osnovnih studija, FON nudi mogućnost upisivanja master akademskih studija, specijalističkih akademskih studija i doktorskih studija.
  • Od ove godine će studenti imati priliku da se upišu na kompletne akreditovane studije na engleskom jeziku.

Sada kada smo predstavili fakultet i ono što on nudi, vreme je da vas uputimo u mogućnosti prilikom zapošljavanja nakon završetka studija. Pre svega, prilike koje će vam se otvoriti, u najvećoj meri zavise od vaše posvećenosti i vaših interesovanja.

Oblasti u kojima se možete zaposliti nakon završenog smera Menadžment su: marketing menadžment, odnosi s javnošću, menadžment kvaliteta i životne sredine, upravljanje projektima, ekološki menadžment i održivi razvoj, preduzetničko upravljanje, menadžment ljudskih resursa, menadžment poslovnih procesa, finansijski menadžment.

Pozicije nakon završenog smera Operacioni menadžment: menadžer logistike, lanaca snabdevanja, procesa, proizvodnje, projekata, projektant proizvodnih i uslužnih sistema, vremenskih standarda, sistema zarada, stručnjak za izradu biznis planova, eko-menadžmenta i upravljanja, analitičar i planer zarada, ljudskih resursa, logističkih procesa, konsultant za planiranje i upravljanje svim segmentima preduzeća, Preduzetnik ili vlasnik samostalnog preduzeća.

Radna mesta za koje se studenti osposobljavaju na studijskoj grupi Menadžment kvaliteta: Menadžer upravljanja kvalitetom životne sredine, saradnik za obuku i sertifikaciju, menadžer marketinga, koordinator nabavke i logistike, izvršni direktor, inženjer u sektoru za kvalitet, šef odeljenja za upravljanje kvalitetom i potraživanjima, planer u proizvodnji, projektni menadžer, koordinator kontrole kvaliteta, HR direktor.

Pozicije na kojima se možete zaposliti nakon završenog smera Informacioni sistemi i tehnologije su: IT konsultant, menadžer IT sektora, poslovni analitičar i administrator BI sistema, sistem analitičar, ERP konsultant, administrator informacionih sistema, menadžer planiranja korporativnog IT-a, konsultant za Internet marketing i veb platforme, menadžer razvoja IT aplikacija, menadžer održavanja i implementacije IT sistema, razvojni inženjer sistema elektronskog poslovanja, menadžer prodaje IT sistema.

Sama činjenica da ste završili fakultet ne garantuje siguran posao. FON ima kontakte sa velikim brojem vodećih kompanija i vaš zadatak je da, svojim trudom i zalaganjem na praksi i projektima, iskoristite ono što vam FON pruža.

Piše: Bojana Krezović

http://www.fon.bg.ac.rs/o-fakultetu/

http://om.fon.bg.ac.rs/om-info/

FOTO: Student

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.