Aplikacije koje bi trebalo da imamo na telefonu

Smart telefoni koje imamo i svakodnevno koristimo mogu nam pomoći da postanemo bolja i produktivnija osoba, a mogu nam i potrošiti vreme. Zato u ovom članku predstavljamo aplikacije koje će vam pomoći da svoj telefon i vreme iskoristite na pravi način.

Forest

Aplikacija Forest će vas naterati da se zaista posvetite učenju ili poslu koji obavljate. Ona funkcioniše kao tajmer, gde određujete period u kojem ćete se potpuno posvetiti nečemu. Na taj način nećete koristiti telefon da gledate šta ima na internetu. U periodu koji izaberete posadićete virtuelno drvo koje će vam ostati sačuvano. Ukoliko se ne suzdržite i uzmete telefon, drvo će biti sprženo i takvo će biti dodato u vašu šumu.

Duolingo

Za ovu aplikaciju ste verovatno do sada čuli. Ona vam omogućava da učite strane jezike. Aplikacija kroz različite vidove audio-vizuelnih metoda učenja pokušava da vam približi sve lepote određenog jezika, kako biste ga lakše naučili.

Khan Academy

Khan Academy vam omogućava da pristupite tekstualnim i video lekcijama iz različitih oblasti poput umetnosti, programiranja, ekonomije, finansija i mnogih drugih, u smislu da ne fali materijala i lekcija koje možete da pogledate i/ili učite. Nakon što napravite nalog za učenje, možete prekidati i nastavljati lekcije kako vam odgovara.

Elevate

Elevate je aplikacija koja služi da na brz način pokrenete mozak ujutru ili napravite sistem vežbanja kognitivnih funkcija na svakodnevnom nivou. Ona sadrži dosta različitih mini-igara koje traže da koristite znanja iz matematike, logike, gramatike, kao i veštinu brzog reagovanja, čitanja i snalaženja.

Strava

Želite da trenirate, ali vam se ne odlazi u teretanu, salu za borenje ili plesni studio zbog trenutne epidemiološke situacije? Strava će vam omogućiti da se posvetite trčanju napolju. Ova aplikacija će meriti pređenu distancu i vršiće procenu kalorija koje ste sagoreli na taj način, uz to će vam i ponuditi određene etape na mapi za brži tempo trčanja sa rangiranjem svih korisnika koji su ih do tada prešli.

Reddit

Reddit je svojevrstan sajt i forum na kojem se kače vesti i diskusije na najrazličitije teme iz života. Od zdravog načina ishrane, treniranja, učenja različitih veština, obavljanja kućnih poslova, do saveta kako da postupate sa ušteđevinom. Forum ima veliku i aktivnu bazu korisnika, pa ćete vrlo brzo moći da čujete mišljenja drugih ljudi o onome što vas interesuje.

Coursera

Ukoliko vas interesuje kako izgleda studiranje na inostranim univerzitetima, Coursera je baza predmeta i kurseva koji se mogu izučavati na najprestižnijim svetskim fakultetima, poput Jejla, Harvarda, Oksforda i sličnih. Lekcije su besplatne i dostupne kako u video tako i tekstualnom formatu. Sadrže provere znanja, a ukoliko platite određeni iznos možete dobiti i sertifikate za položene ispite.

Air Visual

Air Visual je aplikacija koja prati kvalitet vazduha u svetu. Ukoliko se interesujete da li treba da izađete napolje da trčite ili da otvorite prozor i izvetrite sobu, bilo bi poželjno da pogledate šta ova aplikacija ima da kaže o kvalitetu vazduha. Ona će vam pomoći da odredite kada je najbolje za vas da vežbate napolju.

Piše: Marko Jovanović

FOTO: Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published.