Gde možeš da volontiraš kao student?

Kada se spomene studiranje, prva asocijacija je veliki broj predavanja, celodnevno učenje, obimne knjige i ispiti. Ali ono što je pre svega veoma važno jeste iskustvo do kog se najbolje može doći kroz volontiranje ili uključivanje u vannastavne aktivnosti.

Kroz volontiranje ćete se prvi put susresti sa praktičnim radom u oblastima koje vas interesuju pa tako steći i nova znanja i veštine. Osim iskustva koje može biti korisno za vaš CV, vannastavne aktivnosti i volontiranja vam mogu doneti i dodatne ESPB bodove.

Gde možeš da volontiraš?

CEPORA

*Program volontiranja obuhvata učestvovanje u radionicama sa decom bez roditeljskog staranja iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine.

*Svi volonteri po završetku programa dobijaju Potvrdu o volontiranju koje traje 10 meseci. Za volontiranje je potrebno izdvojiti 120 minuta, jednom sedmično.

*Za volontiranje u CEPORI se možete prijaviti svake godine od 15. do 31. avgusta.

CRVENI KRST SRBIJE

*Volonteri u Crvenom krstu mogu biti osobe iz svih društvenih grupa, svih uzrasta i imovinskih stanja.

*Volonteri mogu učestvovati u akcijama prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene građane, motivisanju dobrovoljnih davalaca krvi i još mnogim aktivnostima i programima.

*Kroz volontiranje u Crvenom krstu ćete pored pomaganja drugima moći da ukažete na probleme oko nas i da izgradite osećaj solidarnosti.

KANCELARIJA ZA MLADE

“Kancelarija za mlade radi na unapređenju položaja mladih, deluje u pravcu rešavanja problema mladih, pružanju podrške i obezbeđivanju jednakog položaja mladih iz osetljivih grupa, sarađuje sa omladinskim udruženjima Roma, promoviše različitosti, toleranciju i solidarnost među mladima.”

ORGANIZACIJA “SRBIJA ZA MLADE”

Ukoliko želite da učestvujete u turističkim projektima i da steknete iskustvo, naročito ako ste studenti turizma, marketinga, menadžmenta, geografije, umetnosti ili filološkog fakulteta, možete se prijaviti za volontiranje u organizaciji “Srbija za mlade”.

EDUCENTAR

Za sve studente humanističkih nauka postoji mogućnost volonterskog rada u okviru Educentra. Volonteri mogu steći iskustvo u radu sa decom i mladima sa problemima u ponašanju. Pored volonterskog rada program volontiranja obuhvata i obuku volontera kako bi stekli veštine potrebne za rad sa decom.

Piše: Tijana Topalović

FOTO: Pexels

https://educentar.rs/edukacija-za-studente/

http://cepora.org/

http://kancelarijazamlade.rs/

https://www.redcross.org.rs/

https://srbijazamlade.rs/

Studentske vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published.