Predstava „Ništa nećemo zaboraviti“ u Narodnom pozorištu

Gostujuća predstava Ništa nećemo zaboraviti pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja biće odigrana 1. aprila na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu povodm manifestacije „Dani Vranja i vranjskog kraja“. Početak predstave je u 19.30h.

Reditelj ovog komada je Jug Đorđević. Dramatizaciju je radila Tijana Grumić. Tekst predstave pisan je po motivima dva romana Vere Cenić koji nose naziv „Kanjec filjma“ i „Ista priča“ . Vera Cenić je u devetnaestoj godini odvedena na Goli otok, a njeni romani kroz zamišljenu radnju opisuju iskustvo sa kojim se suočila u zatvoru.

„Vera piše jezikom koji je lagan, neopterećen, lako čitljiv, komunikativan. Međutim, ono o čemu piše je u potpunom kontrastu sa tim”, kaže Tijana Grumić. Ono o čemu Vera Cenić piše teško može da se tako olako prihvati, a još teže da se zaboravi“, navodi Grumić.

Uloge tumače Jelena Filipović, Radmila Đorđević, Žetica Dejanović, Milena Stošić, Anica Petrović, Anđela Vlajković, Bojan Jovanović, Marko Petričević, Marko Nikolić i Nikola Stojković.

Ostatak ekipe koja je učestvovala u stvaranju predstave su scenograf Andreja Rondović, kostimografkinja Velimirka Damjanović, dizajner svetla Radomir Stamenković i kompozitorma Julija Kasteluči. 

KULTURA — STUDENT

Izvor: Narodno pozorište

Foto: Narodno pozorište

Leave a Reply

Your email address will not be published.