Projekat promocije i popularizacije nauke: Otvoren javni poziv

Poziv, koji je otvoren do 20. marta, raspisuje Centar za promociju nauke. Onlajn sesija biće organizovana 1. marta u 12 časova, a na njoj će učesnici dobiti više informacija o događaju.  

Centar za promociju nauke, pod okriljem Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacije, raspisuje Javni poziv koji će pružiti priliku naučnicima širom Srbije da predstave svoje radove i prikažu lični i društveni doprinos nauci.

Cilj događaja

Organizatori ističu da je cilj događaja podrška projektima iz oblasti promocije i popularizacije nauke, koji pokrivaju interesovanje i potrebe opšte populacije, poboljšanje kvaliteta projekata od globalnog značaja, i podrška kreativnim projektima koji afirmišu dostupnost znanja u otvorenom prostoru. Preliminarna rang-lista, koja je planirana za 22. april, otkriće ko će imati priliku da predstavi svoje učešće u razvijanju nauke u Srbiji i svetu.

Kategorije učestvovanja

Ove godine biće organizovane dve kategorije prijava. Prvu kategoriju će činiti projekti za promociju nauke u naučnim klubovima širom Srbije, a ovoj se kategoriji mogu priključiti i naučnici pojedinci. Druga kategorija namenjena je naučnoistraživačkim organizacijama, naučnostručnim društvima, centrima za stručno usavršavanje, udruženjima i lokalnim samoupravama.

Informacije za učesnike

Ponavljamo, prijave su otvorene do 20. marta, a, nakon odluke komisije, preliminarna rang-lista očekuje se 22. aprila.

Na onlajn sesiji 1. marta u 12 časova dobićete dodatne informacije i bićete u prilici da postavite pitanja u vezi sa učestvovanjem.

Pristup sesiji preko linka.

Uslovi i uputstva za prijavu pronađi na linku.

Formular za prijavu http://prijave2.cpn.rs/

Piše: Aleksandra Jovanović

Izvor: Cpn.rs

Foto: Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published.