Istrorijski uspeh za srpsku atletiku: Milica Gardašević osvojila „Zlatnu ligu”

Milica Gardašević ostvarila je trijumf u „Zlatnoj ligi” u skoku udalj, nakon što je na finalnom takmičenju u Madridu zauzela drugo mesto, a to je bilo dovoljno za osvajanje prvog mesta u ukupnom poretku.

Tok takmičanja:

Milica je imala prednost nakon drugog i trećeg skoka, a već u četvrtoj seriji Rumunka Florentina Kostina Isko uspela je da nadmaši Milicu za jedan centimetar, postigavši 6,65 metara. Milica je takođe pokazala impresivnu konstantnost sa dodatna dva uspešna skoka od 6,60 i 6,59 metara.

Osvojivši 10 bodova u Astani, kada je skokom od 6.45 metara zauzela vodeću poziciju, i potom sa dodatnih sedam poena osvojenih u Madridu, Milica je ubedljivo zauzela prvo mesto sa ukupno 17 bodova, dok je Florentina Isko zauzela drugo mesto sa 10 bodova.

Šta je „Zlatna liga”?

„Dijamantska liga” je najprestižnije letnje takmičanje privatnog karaktera, dok je „Zlatna liga” u atletici serijal prestižnih takmičenja koja se održavaju leti i zimi širom sveta, okupljajući vrhunske atlete iz različitih disciplina.

Atletski ponos naše zemlje:

Ovaj trijumf predstavlja izuzetan trenutak za srpsku atletiku, i zbog Miličinog izvanrednog učinka, kao i zbog istorijskog uspeha koji se ogleda u tome što je naša zemlja prvi put dobila šampiona „Zlatne lige”.

Piše: Teodora Babić

Izvor: Novosti.rs, telegraf.rs

Foto: una.rs

SPORT


Leave a Reply

Your email address will not be published.