PREDSTAVA „DO GUŠE U PELENAMA“

„Do guše u pelenama“ je komedija situacije sa elementima melodrame, koja kroz niz urnebesno duhovitih događaja preispituje porodične odnose prilikom dobijanja prinove.


Radnja komada je smeštena u jedno popodne tokom kojeg se na Gender Reveal žurci (žurci otkrivanja pola bebe), sukobljavaju principi unutar porodice na dve ose, muško-ženskoj i generacijskoj.


Subtema komada je nezaobilazni pritisak na novopečene roditelje na koji način da brinu o novorođenčetu i preispitivanje neophodnosti svih mamipara kojima su budući roditelji bombardovani.


Ana i Viktor su sedam meseci izbegavali uticaje od spolja i prosto uživali u činjenici da čekaju bebu. A onda se umešala najbliža familija, tačnije – Viktorova sestra Irena.

Ona pravi „Gender reveal“ žurku koja treba da otkrije pol deteta, nepromišljeno zanemarujući mogućnost da će jedna takva zabava otvoriti Pandorinu kutiju i pokrenuti pitanja imena deteta, lični odnos prema muškom/ženskom polu, njen odnos prema svom mužu Petru i životu koji joj je nametnut, a Anu dovesti u prvu ozbiljniju dilemu – treba li da svoju decu odgaja sa infantilnim Viktorom.


Lule, trener budućim roditeljima (zapravo promoter i prodavac Dojčila, muške sise)
pokušava da pomogne kao iskusni poznavalac prenatalnih dilema. Umesto da samo obavi posao i ode sa žurke, Lule i sam završava na porodilištu, gde će ova urnebesna otkrivalica pola dobiti razrešenje, a Lule postati neodvojiv član šire porodice.


„Do guše u pelenama“ zadire dublje u problematiku onoga što može da se očekuje dok se čeka beba, pa kroz naličje novih trendova, dobrih namera bližnjih, roditeljskih strahova, pravo svakoga da se meša u odluke – komično pokušava da odgovori na pitanje kakvi su danas sve to pritisci na roditelje „početnike“ i šta je stvarno neophodno za „roditeljski start“. Jer, kad prođe prva euforija, roditelji početnici će ovaj put ipak proći sami.


Ko šta radi kada stigne beba? Da li Bogdanovići prave samo mušku decu? Da li merimo snage diplomama? Koliko se peče kolač prema taštinom receptu? Kako muškarci izdržavaju simulaciju porođaja? I šta je, pobogu, neophodno kako bi porođaj i uklapanje novorođenčeta u porodicu prošlo uspešno? Saznaćete samo ako dođete na
nepredvidivi Bogdanović – Stefanović party otkrivanja pola deteta.

Glumačka ekipa


Zahvaljujući visprenoj i lucidnoj glumačkoj igri Katarine Vićentijević, Milana Čučilovića,
Predraga Damjanovića, Stefana Uroša Tešića i Isidore Milinović ćete se sigurno
identifikovati sa našim likovima i prepoznati i vašu porodicu u komičnim, ali
i dirljivim momentima koje je dramaturg, Ružica Vasić, precizno uočila u mentalitetu
našeg podneblja, režiju komada potpisuje Tea Puharić, a kompozitorka Katarina
Ranković komponovala je muzičke deonice i autorske songove.

Kao što je istaknuto u opisu glumačka podela kombinuje iskusne televizijske glumce, poput Katarine Vićentijević koju publika pamti po čuvenim serijama Srećni ljudi i Porodično blago (Zaza, Duda Piroćanka), Milana Čučilovića stalnog člana Beogradskog dramskog pozorišta , kao i komičare koji imaju više predstava u pozorišnoj karijeri koje igraju ili su igrali u regionu i širom Srbije Peđu Damnjanovića i Stefana Uroša Tešića (npr. Udaj se muški, Glumica, Kako i zašto ubiti muža, Kako sam se nadala dobro se/sam (nisam) udala).


Izvršna produkcija pripada ISPAD-u koji već ima predstavu Udaj se muški, koja igra
uspešno već 7 godina širom Srbije i regiona.

Leave a Reply

Your email address will not be published.