Šesti međunarodni festival dokumentarnog filma DOK#6 u MTS dvorani

Šesti međunarodni festival dokumentarnog filma DOK#6 biće održan od 1. do 4. februara u MTS dvorani. Film „Anselm” Vima Vendersa otvoriće festival projekcijom u četvrtak u sali 6 MTS dvorane.

Šta očekuje gledaoce?


Pored te projekcije, ljubitelji filma će prvog dana moći da gledaju i filmove „Opšti plan” Vladimira Golovneva i „Samjuel i svetlost” Vinicijusa Girnsa.

Pored filma „Anselm” u glavnom programu će biti prikazana još tri filma: „Mala tužna devojka” u režiji Mone Ašaš, „Friuli mladog Pazolinija” Roberta Kortela i „Dario Arđento Paniko” Simonea Skafidija.

Takmičarski program


Kao i svake godine, pored glavnog programa koji čine filmovi već ostvarenih režisera, biće predstavljen i takmičarski program Enter Dok debitantskih dugometražnih filmova, u okviru kojeg će biti prikazano sedam dela.


Teme debitantskih filmova variraju od ličnih borbi sa prošlošću sopstvene familije, preko opisa modernizacije malih sredina i slika jednog idiličnog prošlog vremena, pa sve do muka modernog čoveka nakon selidbe u drugu kulturu i (ne)uspelog prihvatanja drugog načina života.

Nagrade


Za vreme festivala biće dodeljene dve nagrade – nagrada publike i nagrada žirija. Nagradu žirija će dodeliti žiri sačinjen od tri ljubitelja filma, koji će glasati za najbolji debitantski film.


Programski sadržaj, tačnu satnicu i više informacija o filmovima možete pogledati na sajtu festivala: https://dokfest.rs/

Piše: Luka Đoković

Izvor: dokfest.rs | politika.rs

Foto: Instagram

KULTURA

Leave a Reply

Your email address will not be published.