Angelina Topić pomera granice: Prevazilazi Ivanu Španović i postavlja novi državni rekord

Angelina Topić, reprezentativka Srbije, koja sija na evropskoj sportskoj sceni kao najbolja mlada atletičarka, postigla je impresivan uspeh oborivši državni rekord u izuzetno zahtevnoj disciplini skoka udalj.

Novo dostignuće

U tromeču atletskih reprezentacija Srbije, Hrvatske i Slovenije, održanog u dvorani na Banjici, Angelina je istovremeno oborila svoj lični i zabeležila novi dvoranski državni rekord za starije juniorke u disciplini skoka udalj. Ona ovim nije samo potvrdila svoju izuzetnu atletsku formu, već je i premašila dosadašnji rekord koji je pripadao iskusnoj Ivani Španović, dok je bila starija juniorka.

Postignuće je ostvareno u trećoj seriji, gdje je Angelina skočila impresivnih 6.57 metara. U prvoj seriji je ostvarila rezultat od 6.30 metara, dok je u drugoj seriji skočila 6.33 metara. Ovaj podvig dodatno naglašava njen talenat i posvećenost.

Prethodni uspesi

Prisetimo se, godinu dana ranije u konkurenciji seniroki, ona je oborila i državni rekord u disciplini skok uvis. Sa samo 18 godina je skočila neverovatnih 194 centimetara zbog čega je postala rekorderka u svim kategorijama. Angelina je u 2022. godini proglašena za najbolju mladu sportistkinju Evrope.

Naredni izazovi

Ovaj sjajan rezultat je odskočna daska i dodatni motiv za predstojeće Svetsko prvenstvo u dvorani, zakazano za početak marta u Glazgovu.

Piše: Teodora Babić

Izvori: Danas.rs, Telegraf.rs

Foto: Telegraf.rs

SPORT

Leave a Reply

Your email address will not be published.