Gde doživeti prazničnu čaroliju?

U Beogradu se i ove godine organizuju praznične manifestacije koje mogu čak i najumornije i najtužnije razveseliti i napuniti energijom. Evo prazničnih vašara i dešavanja koja vredi posetiti.

Zimska bajka
Drugi put u Beogradu, zimski festival ovog tipa biće smešten u Savskom parku Beograda na vodi. Festival će činiti nekoliko zona u kojima će svako moći da se pronađe u aktivnostima koje mu odgovaraju. Pored dobre muzike i hrane, klizanje je zimska aktivnost koja se na ovakvim dešavanjima ne propušta.

Ušće Christmas Platz
Tržni centar Ušće ove godine organizuje zimski festival do sredine januara, na kom će se, pored svakodnenih muzičkih i cirkuskih dešavanja, održavati i dečije predstave i radionice svakog vikenda. Radno vreme je svakog dana od 12 do 22h.

61. Novogodišnji vašar
Prepoznatljiva manifestacija zabave i dobrog druženja gde uvek možete naći vožnju koja vam odgovara. Vašar će biti otvoren u Hali 1 Beogradskog sajma, gde će, pored uzbudljivih vožnji, biti dostupne i ugostiteljske usluge bez kojih vašari ne mogu da prođu. Ulaz je besplatan, a radno vreme je radnim danom od 13 do 20h i vikendom od 12 do 20h.

Božićno seoce kod Hrama Svetog Save
Nakon tri godine pauze, seoce će ove godine ugostiti proizvođače domaćih rukotvorina, božićnih ukrasa i suvenira, posnih kolača i kuvanog vina. Pozorišne predstave će se održavati u kripti Hrama, a Božićni fijaker će voziti ljude na razgledanje štandova po simboličnoj ceni.

Smokvica Holiday Market
U prostoru Smokvice, u samom centru grada, krije se praznična čarolija koja sve ostavlja bez daha. Još ovaj vikend imate priliku da kročite u magiju pečenog kestenja i interesantnih radionica, ali i da se slikate sa Deda Mrazom!

Vukov božićni kutak
Vuk Tomić, event kreator koji se već dugi niz godina bavi stvaranjem dekora za novogodišnje praznike, ove godine je odlučio da otvori božićnu koncept radnju „Vukov božićni kutak”. Posetite ga i vidite šarene ukrase i veliki broj prelepih sitnica, ili popijte čaj i toplu čokoladu uživajući u pogledu.

Uživajte!

Piše: Luka Đoković

Izvori: Vodič Mapa MagBeogradski noćni marketZimska bajkaUšće Christmas Platz61. Novogodišnji vašarBožićno seoceSmokvica Holiday

Foto: iStock

Leave a Reply

Your email address will not be published.