Studentova preporuka januarskog pozorišnog repertoara

Početkom decembra započeli smo odiseju kroz beogradska pozorišta, a sada, laganim hodom, nastavljamo ka predstavama koje nas očekuju u prvom mesecu 2024. godine.

Krećemo iz samog centra grada odakle preporučujemo jedan jako zanimljiv mjuzikl Pozorišta na Terazijama, koje ima veoma prijemčivu akciju za studente u okviru koje možete ostvariti popust od 50% ukoliko kupite dve ulaznice.

  1. Čikago – 19. januar

Uloge: Jelena Jovičić, Ivan Bosiljčić, Zinaida Dedakin…

Jedan od najpoznatijih brodvejskih mjuzikala u okviru koga se prepliću ljubav, strast, intriga, svet šou-biznisa, kao i korumpirano pravosuđe i advokati. Priča se bavi burnom američkom istorijom s kraja 20-ih godina prošlog veka. Pratimo zaplet oko Roksi Hart, neostvarene glumice i pevačice, koja
ubija svog ljubavnika. U zatvoru se sprijateljuje sa svojim idolom, slavnom Velmom Keli. One, uz pomoć korumpiranog advokata Bilija Flina, neće zazirati ni oko čega kako bi ispunile svoje ambicije…


Nastavljamo šetnju Ulicom Kralja Milana i stižemo do JDP-a, odakle je preporuka:

  1. Hotel Slobodan promet – 26. januar

Uloge: Vojin Ćetković, Anđelika Simić, Srđan Timarov, Andrija Milošević…

Na samom početku priče, gospođa Pingle, zgrožena sadržajem oglasa koji je pročitala u novinama, pročita isti suprugu i ne sluteći kakvu će zbrku napraviti. Ova komedija Žorža Fejdoa obiluje okrutno smešnim i apsurdnim situacijama, uz pregršt neočekivanih obrta. Cena ulaznica je 500 dinara za balkon, odnosno 1200 za parter.

Nastavićemo dalje ka Slaviji, odakle ćemo se kružnim tokom, pored hotela „Slavija”, usmeriti prema Ulici Svetog Save, gde se nalazi Pozorište „Slavija” i preporučiti:

  1. Samci i samice – 23. januar

Uloge: Dragana Mićalović/Isidora Građanin, Bojana Grabovac, Dušan Matejić,

Stefan Radonjić, Ana Klamer

Reč je o mladalačkoj priči u čijem epicentru se nalaze dvojica cimera. Dolazak dve mlade i lepe cimerke u njihov komšiluk rasplamsaće strasti među cimerima koji žele da svoje studentske dane provedu što veselije…Cene karata su 300 dinara ukoliko ih uzmete od 3. do 5. januara, kao i, zbog Božićnih praznika, od 8. do 10. januara, dok nakon toga njihova cena iznosi 800 dinara.

Dalje nas put vodi ka Zvezdara teatru, odakle vam želimo da pogledate:

  1. Ljubav u Savamali – 18. januar

Uloge: Milan Vasić, Miloš Đorđević, Mina Sovtić/Miona Marković…

U pitanju je spoj melodrame i komedije koja predstavlja jednu vrstu groteskne kritike savremenog društva. Prožet dubokim humorom koji podstiče na razmišljanje, komad govori i o širim društvenim temama, kao što su ksenofobija, tolerancija, ljudska prava i slobode… Cene ulaznica su u
rasponu od 1200 do 1800 dinara.

Kretali smo se polukružnom putanjom, te ćemo na kraju ovomesečnog druženja naš polukrug zatvoriti ponovo u centru grada, preciznije – u Narodnom pozorištu, odakle preporučujemo:

  1. Ivanov – 15. januar

Uloge: Nikola Ristanovski, Nada Šargin, Hana Selimović…

Govorimo o prvoj izvedenoj drami Antona Pavloviča Čehova. Postavljen je tradicionalni dramski konflikt junaka i njegovog okruženja. Ne može se precizno definisati kakva je Ivanov ličnost, jer reljef njegovog karaktera nije tako jednostavno i jednostrano zadat, već ga svaki gledalac doživljava na svoj način… Cene karata se kreću od 200 dinara za ulaznice VI kategorije do 1500
dinara
za ulaznice I kategorije.

Piše: Darko Dumanović

Foto: Shawn Waldron/Getty images

Student: Kultura

Leave a Reply

Your email address will not be published.