Šta nas očekuje na promociji knjige „Lica srpske muzike: Popularna muzika”

Koncertna promocija knjige „Lica srpske muzike: Popularna muzika” prof. dr Vesne Mikić biće održana u utorak, 26. decembra, s početkom u 17.30 časova, u Sali Udruženja kompozitora Srbije (Mišarska 12-14).

Jedna od tema knjige odnosi se i na autore popularnih pesama, uključujući kompozitore, tekstopisce i aranžere, među kojima su Kornelije Kovač i Goran Bregović. Takođe, autorka istražuje i Evroviziju i o ovom takmičenju piše iz različitih perspektiva sa željom da prikaže kako ono funkcioniše ‘iznutra’.

Na događaju će učestvovati stručnjaci poput kompozitorke Aleksandre Kovač, predsednika Udruženja kompozitora Srbije Radeta Radivojevića, muzikologa i sociologa Maje Vasiljević, teoretičarke muzike Katarine Lazarević, muzikologa Maše Spaić, uz moderiranje razgovora od strane Biljane Leković, kourednice izdanja. Pored diskusije, Viktor Tumbas TRIO će vas provesti kroz džez obrade brojnih jugoslovenskih hitova.

Ovo je prva knjiga u izdanju Centra za istraživanje popularne muzike koji, u saradnji sa Sokojem, organizuje promociju. Za više informacija posetite Instagram stranicu Centra: @cepom.rs.

Piše: Teodora Kačarević

Izvor: https://www.facebook.com/cepom1?mibextid=ZbWKwL

Foto: https://www.facebook.com/cepom1?mibextid=ZbWKwL

Leave a Reply

Your email address will not be published.