Profesori poručuju: Vaša energija nam je potrebna

U toku je protest ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, gde se okupio veći broj studenata i građana koji im pružaju podršku.

Organizatori skupa su se više puta obratili okupljenim građanima, a Nikola Ristić je tom prilikom poručio: „Mi smo drugačija Srbija, mi smo mlađa Srbija”.

Pavle Cicvarić iz neformalne grupe „Borba” poručuje da su Ministarstvu za državnu i lokalnu samoupravu produžili rok za odgovor, koji je do 18h.

„Mi ni u jednom trenutku nećemo pozvati ljude na nasilje. Radikalizacija se ogleda samo u tome da se produžava vreme blokada i da se potencijalno dodaju nova mesta koja će se blokirati u gradu“, dodao je Cicvarić.

Studentima Beogradskog univerziteta, pridružili su se studenti Univerziteta u Novom Sadu.

„Mi smo se posle izbora u ponedeljak sastali i došli na ideju da dođemo u Beograd, jer smatramo da je važno da se pojavimo. Imam osećaj da se meni horizont svakog dana samo više sužava i da nam se dešava sve ono što se dešavalo našim roditeljima 90ih“, izjavila je jedna od studentkinja Univerziteta u Novom Sadu.

Zajedno sa studentima iz Novog Sada, došli su i profesori koji su se odazvali njihovom pozivu.

„Hvala vam sto se upalili plamen nade, zaista, vi morate da nas povedete. Vaša energija nam je potrebna“, poručila je profesorka Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Prethodno, od pomenutog Ministarstva zatraženo je otvaranje i revidiranje biračkog spiska zbog sumnji na brojne nepravilnosti tokom izbora 17. decembra. Rok za odgovor je bio danas do 12h i produžen je do 18h.

Pišu: Ana Trujić i Isidora Nedić

Leave a Reply

Your email address will not be published.