Tribina “Društvene mreže kao novi medij” ove nedelje u Studentskom gradu

Da li primećujete koliko vremena, svesno ili nesvesno, provodite na društvenim mrežama? Serijal predavanja i razgovora ,,Borba za pismenost” organizuje novu tribinu pod nazivom „Društvene mreže kao novi medij”.


Društvene (ili, kako se takođe nazivaju, socijalne) mreže su donele mnogo dobrih stvari kada su se pojavile. Međutim, kako bi se napravio balans u svemu, tako su i ovde mnoge loše strane uzele maha.


Svedoci smo da cyberbulling (internet nasilje) i te kako utiče na psihu mladih ljudi koji su sami po sebi izgubljeni i nesnađeni u izobilju današnjice.
Potrebno im je određeno usmerenje i pomoć, pa tako utočiste pronalaze na društvenim mrežama gde bivaju okruženi lažnim informacijama, povređeni negativnim komentarima i odbacivanjem društva.


Postavlja se pitanje, kako prepoznati lažne vesti i sprečiti njihovo širenje? U moru informacija, gde potražiti one koje su verodostojne? Koja se literatura smatra odgovarajućom? Kako se zaštititi?


Ova tribina održaće se u sredu, 29. novembra, sa početkom u 19h u Čitaonici za referensni rad i grupno učenje u Domu kulture “Studentski grad”.

Na mnogobrojna pitanja odgovore će pokušati da daju:
Aleksandra Bogdanović – osnivačica i vlasnica Istorijskog zabavnika (@istorijskizabavnik),
Aleksandar Ašković – stručnjak za društvene mreže i IT novinar (@zla_ovcica) i Bojan Šoškić – menadžer društvenih mreža (Telegraf.rs) (@mcbojah).


Moderator tribine će biti bibliotekarka i novinarka Anđelija Lazić, a ulaz je slobodan za sve studente!

Piše: Milica Paunić


Izvor: https://www.dksg.rs/cir/drustvene-mreze-kao-novi-medij/
https://www.instagram.com/p/Czv9e-6NkhV/

Foto: Unsplash

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.