4. Beogradski polumaraton čeka na svoje učesnike

Ovogodišnji Beogradski polumaraton održaće se u nedelju, 26. novembra, sa početkom u 10 časova kod Crkve Svetog Marka. Organizator, Beogradski maraton d.o.o, omogućio je svojim učesnicima bezbedne uslove i mogućnost takmičenja u više disciplina. Za ostatak građana Beograda obaveštenje o promenama na linijama javnog prevoza.

Šta nas sve očekuje?

Naši sugrađani imaće priliku da ponovo testiraju lične granice i pokrenu sportski duh Beograda, ali i da se okruže ljudima koji imaju isti cilj. Postoji mogućnost takmičenja u tri kategorije: ,,Beogradskih 10″, za one ambiciozne, ,,Beogradskih 21″ i ,,Sava osiguranje porodična trka”.

U trci ,,Beogradskih 10″ i ,,Beogradskih 21″ takmičari počinju svoju avanturu kod raskrsnice ulica Bulevara kralja Aleksandra i Resavske, a završavaju je kod hotela ,,Moskva“, uz tri i pet okrepnih stanica. ,,Sava osiguranje porodična trka” biće duga 2,3 kilometra, ona ima ulogu manifestnog i humanitarnog karaktera kao pomoć udruženju ,,Dečje srce”.

Pokušaćemo i da oborimo rekorde

Učesnicima će se pridružiti i rekorder prethodnog polumaratona El Gazuani koji će pokušati da održi svoj rekord od 62 minuta i 43 sekunde! U tome će pokušati da ga spreči ovogodišnji gost Elzan Bibić.

Napomena za učesnike

Svi učesnici trke moraju biti najkasnije do 9.45 časova u predstartnoj zoni na Trgu Nikole Pašića. Oni će tu ostaviti svoje lične stvari i obući opremu za trku. Učesnik mora nositi samo svoj broj pod kojim je prijavljen ili će u suprotnom biti diskvalifikovan. Nakon toga, upućuju se na početne pozicije i staju odmah iza gostujućih elitnih takmičara. Svi takmičari dužni su da prate spikera i sudiju i da prođu svako kontrolno mesto. U slučaju povrede obratiti se najbližoj lekarskoj službi ili osoblju na okrepnim stanicama. Trke traju 3 sata i svaki takmičar dobija medalju po dolasku na cilj.

Napomena za građane koji ne učestvuju u trci

U nedelju, 26.11, doći će do promena režima rada javnog prevoza u ulicama sprovođenja polumaratona. U svakoj ulici gde je onemogućen javni prevoz biće postavljena odgovarajuća saobraćajna signalizacija.

Od ponoći do 17 časova biće zabranjen prolaz kroz ulice Kolarčeva, Terazije i Kralja Milana, ali i deo Trga Nikole Pašića.

Od ponoći do 12 časova vozila neće saobraćati od Bulevara Kralja Aleksandra, preko Kneza Miloša do Beogradske.

Od 9 do 12 časova doći će do obustave saobraćaja u Beogradskoj ulici, Kralja Milana i Terazije.

Od 9 do 15 časova vozila neće saobraćati kroz Brankovu do Kneza Miloša.

Od 10.30 do 12.30 biće zabranjen saobraćaj u Bulevaru umetnosti, dok će od 10 do 11.30 biti onemogućen prolaz i parkiranje u ulici Ušće i Sajmište.

Parkiranje neće biti moguće ni u ulicama 22. oktobra, Bulevar umetnosti (mesto okretanja), Kneza Miloša (Kraljice Natalije – Kralja Milana), ispod Brankovog mosta i na parkingu Posejdon. Sva vozila će biti biti uklonjena ukoliko ih vlasnici ne pomere do ponoći 26.11.2023.

Piše: Aleksandra Jovanović

Foto: Unsplash

SPORT

Izvori:

https://www.danubeogradu.rs/2023/11/beogradski-polumaraton-2023-cetvrti-put-za-novi-rekord/

https://www.facebook.com/photo/?fbid=366806909041109&set=a.197911299264005&locale=sr_RS

Leave a Reply

Your email address will not be published.