Izvođenje predstave „Sati” u Domu kulture „Studentski grad”

Diplomska predstava „Sati”, koju je režirao Aleksandar Đinđić, biće odigrana 24. novembra od 20h u Velikoj sali Doma kulture „Studentski grad” u Beogradu. Ulaz je besplatan. 

Delo „Sati” je najpre bilo roman američkog književnika Majkla Kaningema objavljen 1998. godine. Priča romana prati tri žene u tri različita perioda tokom 20. veka. Prva je Virdžinija Vulf koja se dvadesetih godina prošlog veka bori sa depresijom i mislima o samoubistvu dok piše roman „Gospođa Dalovej”. Druga je Lora Braun, nesrećna domaćica koja roman Virdžinije Vulf čita jednog sasvim običnog dana u godinama posle rata. Treća je Klarisa Von koja ovaj roman živi dok priprema zabavu svom prijatelju i bivšem ljubavniku Ričardu koji je na samrti. 

U glavnim ulogama su Snežana Džogović, Milena Radovančev, Milica Vraneš, Milica Grbović, Luka Potparić i Milan Pelivanović.

Studenti završne godine osnovnih studija glume na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Prištini, predstavu su premijerno izveli u junu ove godine. Ovim komadom je klasa profesora Aleksandra Đinđića završila svoje studije. 

Piše: Jana Vasić    

Student: Kultura

Izvor: https://www.dksg.rs/cir/predsava-sati/

Foto: https://www.instagram.com/p/Cz0lGSosS7N/?img_index=1

Leave a Reply

Your email address will not be published.