Srpske košarkašice startovale pobedom u trci za EP 2025

Košarkašice reprezentacije Srbije savladale su večeras u hali ,,Ranko Žeravica“ reprezentaciju Ukrajine rezultatom 82:40. Izabranice koje predvodi selektorka Marina Maljković pokazale su apsolutnu dominaciju nad ekipom Ukrajine čime su opravdale epitet jednog od favorita na ovom takmičenju.

Tok utakmice
U prvoj polovini utakmice, košarkašice Srbije imale su sigurno vođstvo. Ulazak u igru je bio samopouzdan, a u takvoj energiji ekipa je ostala do samog kraja utakmice. Iako poznate po šutu, reprezentativke Ukrajine nisu ostvarile dovoljan broj poena da se približe rezultatu koji je postigla Srbija. Rezultat u prvoj polovini utakmice bio je 49:18. Odlična odbrana, ali i poentiranje u akcijama ukradenih lopti dovele su do sigurnih poena. Poslednju četvrtinu započele su sa neverovatnih 40 poena prednosti, a taj rezultat ostao je do kraja meča. Sigurna do samog kraja, reprezentacija Srbije završila je utakmicu rezultatom 82:40.

Pripreme za utakmicu
Nekoliko dana pred samu utakmicu, košarakšice su iskoristile vreme da se dobro pripreme za ambicioznu ekipu koja stiže iz Ukrajine. Svesne determinacije ka pobedi koju poseduju košarkašice Ukrajine, srpske košarkašice bile su dodatno motivisane da ostvare uspeh na startu kvalifikacija.

Uticaj postignuća srpskih košarkašica na mlade
Ulaz je bio slobodan, što se pokazalo kao odlična opcija shodno tome da su tribine bile prepune devojčica koje u srpskim košarkašicama vide svoje sportske uzore. Uspesi koje su ostvarile, kao i igra koja je prepoznata van granica Srbije, podstiče devojčice da se u sve većem broju odlučuju za bavljenje sportom. Marina Maljković, selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije, prepoznala je značaj podsticanja mladih, posebno devojčica, ka bavljenju sportom. Zahvaljujući svom zalaganju, Marina je osnovala je Institut za ženski sport koji devojčicama u Srbiji nudi veliki broj mogućnosti za rekreativno, ili profesionalno bavljenje sportom.

Piše: Ivona Ivošević

Foto: kss.rs

Sport

Leave a Reply

Your email address will not be published.