Nove studentske kartice od 1. januara: Ovo su novine i benefiti

Od 1. januara naredne godine student će dobiti novu besplatnu studentsku karticu koja pruži mnoge novitete i benefite. Ove promene doprineće olakšavanju studentskog života, u svakom smislu.

Studenske katice će ovog puta će biti platne, odnosno prijavom za novu karticu, studentu se otvara tekući račun u banci Poštanska štedionica, čije će od održavanje biti besplatno. Studenti će dobiti i DINA platnu karticu, koja će sadržati i jedinstveni broj studenta, stoga će služiti i kao indetifikaciona. S obzirom da je studentska kartica sada platna sistem konkurisanja za stipendije će biti olakšan.

“Ideja je da motivišemo lance ustanova i privrede da se odazovu i da student u Srbiji sa besplatnom karticom ostvaruju pogodnosti” izjavila je za Tanjug Margareta Smiljanić, predsednica Studentske konferencije univerziteta Srbije “SKONUS”.

Kartica će biti dostupna za svih 240.000 studenata, medju kojima su i student privatnih fakulteta, student Univerziteta u Novom Pazaru, kao i student na državnim fakutetima gde ne postoji studentski centri.

Piše: Marija Stamenković

Foto: Student

Izvor: https://nova.rs/vesti/drustvo/od-1-januara-svi-studenti-u-srbiji-dobijaju-novi-studentsku-karticu/

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.