Hemofarm fondacija nastavlja tradiciju stipendiranja studenata

Hemofarm fondacija raspisuje konkurs za 10 najboljih studenata završnih godina koji su ostvarili prosek ocena najmanje 8,50. Pored prosečne ocene kandidata, vrednovaće se i materijalno stanje i rezultat selekcije od strane fondacije.

Koji fakulteti?

Na konkurs Hemofarm fondacije mogu se prijaviti studenti medicinskih, farmaceutskih, tehnoloških, bioloških, hemijskih i tehničkih fakulteta, kao i studenti elektrotehničkog i mašinskog usmerenja i Fakulteta tehničkih nauka, smera Grafičko inženjerstvo i dizajn.

Potrebno je da se kandidati finansiraju iz budžeta Republike Srbije i da imaju ostvarenu minimalnu prosečnu ocenu 8,50.

Rok za prijavu

Konkurs za Hemofarm stipendiju raspisuje se jednom godišnje.
Konkurs je otvoren tokom celog oktobra i trajaće mesec dana.

Visina stipendije

Budući stipendisti dobijaju mesečni iznos od 11.741 dinara, kao i druge benefite. U pitanju je prilika za lično i profesionalno usavršavanje u okviru mentorskog programa, stručna praksa i učešće u Alumni grupi, gde će moći da se povežu sa kolegama i prošire kontakte.

Nastavak tradicije stipendiranja studenata

Hemofarm fondacija već trideset godina učestvuje u stipendiranju studenata. Do sada je stipendiju dobilo 3.720 mladih ljudi koji su postali lideri u svojim zajednicama. Raspisivanjem ovogodišnjeg konkursa fondacija uspešno nastavlja dugogodišnju tradiciju davanja finansijske podrške studentima.

Izvor: Fondacija Hemofarm

Foto: Fondacija Hemofarm

Piše: Aleksandra Mačkić

Leave a Reply

Your email address will not be published.