Otvoren konkurs za studentske stipendije Fondacije Studenica

Konkurs za studentske stipendije Fondacije Studenica za akademsku 2023/24 godinu je zvanično otvoren. Zainteresovani studenti mogu se prijaviti u periodu od 11. septembra do 21. oktobra 2023. godine.

Ko može da se prijavi?

Svi studenti fakulteta na teritoriji Republike Srbije i u regionu mogu se prijaviti na konkurs, bez obzira na usmerenje (društvene, humanističke, biomedicinske i tehničke nauke, umetnost).

Za studente koji se istaknu na polju liderstva i društvenog angažovanja ostavljeno je nekoliko poslednjih mesta na listi. Što se broja dodeljenih stipendija tiče u proseku dobije je 30-40 studenata godišnje.

Pored naše države, 5 do 10 stipendija dodeli se i studentima iz regiona.

Koji su uslovi za prijavu?

Potrebno je da kandidati budu redovni studenti osnovnih ili master studija bilo koje akreditovane visokoškolske ustanove kao i da budu upisani u semestar za koji žele stipendiju.

Pored osnovnih uslova poput akademskog uspeha i potrebe za finansijskom pomoći ceniće se i učešće u vannastavnim, humanitarnim i volonterskim aktivnostima.

Poseban akcenat na učiteljskim profesijama

Određen broj stipendija biće rezervisan za studente učiteljskih i nastavničkih usmerenja u cilju promocije ovih zanimanja i vraćanja ugleda prosvetnim radnicima.

S tim u vezi, ističe se da brucoši učiteljskih i nastavničkih fakulteta posebno naglase ukoliko su najbolje rangirani na listi prilikom upisa.

Takođe, ohrabruju se svi studenti pomenutih usmerenja da se prijave na konkurs.

Obnavljanje stipendije

Pored studenata koji će prvi put aplicirati i prethodni stipendisti mogu da učestvuju na konkursu ukoliko zadovoljavaju uslove za dobijanje ove novčane pomoći.

Dodatne informacije mogu se naći na sajtu: http://sr.studenica.org/otvoren-konkurs-2023-2024.html

Izvori: Studenica.org

Piše: Aleksandra Mačkić

Foto: Studenica.sr

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.